Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Október 29. 10:27, szombat | Helyi

Méltón és biztonságban emlékezzünk meg elhunyt szeretteinkről

Méltón és biztonságban emlékezzünk meg elhunyt szeretteinkről

Mindenszentek és a Halottak napja alkalmából eltávozott szeretteinkre, barátainkra emlékezünk.

Ebben az időszakban sokan útra kelnek annak érdekében, hogy leróják kegyeletüket, és elhelyezzék a megemlékezés és a szeretet virágait.

A megemlékezés mellett tisztában kell lenni azzal, hogy ez az időszak - különösen a 2016. október 29. napja és 2016. november 1. közötti hétvége és munkaszüneti napok - az átlagosnál is nagyobb veszélyt jelenthetnek, mivel sérelmünkre a temetőkben, illetve azok közvetlen környezetében számos bűncselekményt követhetnek el.

Az alkalmi lopások elkerülése érdekében célszerű egyfajta védelmi mechanizmust kialakítanunk, amely hatásos az értékek megóvására. Az őrizetlenül hagyott vagyontárgyak, mint például a sírokra helyezett táskák, szatyrok, illetőleg egyéb értékek könnyű prédát jelentenek az elkövetőknek, amelyeket fizikai erőszak alkalmazása nélkül is, könnyedén eltulajdoníthatnak.

A tömegközlekedési eszközökön és a temetők környékén is fokozottan figyeljenek értéktárgyaikra. Tegyék azokat biztonságos, nem látható helyre. Lehetőség szerint kabátjuk belső zsebében tárolják a pénztárcát, az iratokat, a telefont és legyenek nagyon körültekintőek, óvatosak. A tolvajok sok esetben az áldozatok figyelmetlenségét, jóhiszeműségét használják ki értékeik eltulajdonítására.

A gépkocsival közlekedők szintén sokat tehetnek a gépjárműlopások- és feltörések megakadályozását illetően: ügyeljenek arra, hogy az értékeiket biztonságos helyre tegyék, illetve a járművük ajtaját, az ablakokat és a napfénytetőt az autó elhagyása előtt zárják le, és ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéket a gépkocsiban.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya ünnepek után várja a károsultak bejelentéseit.

Amennyiben Ön bűncselekmény áldozatává vált, a sérelmére bűncselekményt követtek el, segítségért fordulhat a Fejér Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályához a 8000 Székesfehérvár, Sörház tér 1. szám alatti ügyfélfogadási helyen ügyfélfogadási időben (hétfő: 9.00 – 13.00, kedd: 13.00 – 15.30, szerda: 13.00 – 17.30, csütörtök 9.00 – 13.00, péntek: nincs ügyfélfogadás, telefonon: 22/512-612).

A megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérjük, legyenek körültekintőek, vigyázzanak értékeikre, testi épségükre. Legyen ez a hétvége a kegyeleté, a megemlékezésé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.