Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 06. 00:53, vasárnap | Helyi

Mentők napja

Mentők napja

Bizony elfáradtak, mire délután lett, hiszen közel 1000 kisebb-nagyobb gyermek fordult meg a mentóállomáson pénteken a mentők napja alkalmából.

Már pedig tudjuk, hogy ezer gyerek rövid idő alatt, az bizony nem kis tehertétel még a lelkes mentőknek sem. ( Nem mentősök, hanem mentők, kéretik megjegyezni!) De állták a próbát. Rendkívül jó ötlet, s mára már hagyomány, hogy a gyerekekkel megismertetik a mentők munkáját, az elsőségélynyújtás alapelveit, a felhasznált eszközöket, gépeket, járműveket. Nagyon fontos mindez kisebb korban, és játékosan, hiszen a félelmeink oka legtöbbször az előitélet és az információhiány. Biztos vagyok abban, hogy azok a kisgyerekek, akik részt vesznek a nyílt napon sokkal kevesebb félelemmel néznek a mentőkre, a munkájukra.

Mindezen nap még egy örömteli eseményre sor került a Dunaújvárosi Mentőállomáson átadták azt az új berendezést, amely adománygyújtés révén és a mentők alapítványa ( Dunaújváros és környéke Mentők 04 )közreműködésével került az állomásra.

Az új berendezés videolaringoszkóp, gyakorlatilag azt segíti, hogy olyan sérülteket is tudjanak lélegeztetni, akiknek az intubálása nem könnyen oldható meg. A szemléltető bábunk mutatták be a működését.

A berendezéshez hozzájárult a vállalkozók bálja, a Dunaújvárosi Kereskedelmi Kamara kezdeményezésére. Az átadási ceremóniun jelen volt a Közép-Dunántúli főrovos, aki elismerően beszélt arról, hogy a duújvárosi mentőállomás az egyik legjobban felszerelt. S, ami már évek óta a napi életmentés része ebben városunkban, míg sok területen ez még csak vágyálom.

Azért tartotta mindezt fontosnak, hogy kiemelje, mert nem csupán a szakértelem számít az életmentés során, hanem a berendezések minősége sem elhanyagolható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.