Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 09. 11:14, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Mesterházy: az MSZP és az Együtt 2014 szavazótábora kiegészítheti egymást

Mesterházy: az MSZP és az Együtt 2014 szavazótábora kiegészítheti egymást

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint pártja és az Együtt 2014 mozgalom szavazótábora kiegészítheti egymást, lehetővé téve a kormányváltást 2014-ben.

Mesterházy Attila a Medián legújabb közvélemény-kutatásának hírére - amely szerint az Együtt 2014 választói mozgalom máris a legjelentősebb ellenzéki erővé vált - a TV2 Mokka című műsorában pénteken azt mondta: jó hír, hogy a felmérés alapján a demokratikus ellenzéknek több szavazója van, mint a Fidesznek.
A szocialista pártelnök szerint ha az MSZP továbbra is teszi a dolgát a baloldali szavazókért, az Együtt 2014 pedig meg tudja nyerni a liberális, konzervatív és bizonytalan választókat, akkor jól kiegészíthetik egymást, és "el lehet zavarni ezt a kormányt".
Hozzátette: az MSZP támogatottsága 2009 óta most a legnagyobb a teljes népességben, így a szocialista párt nélkül "egészen biztosan nem lesz kormányváltás".
Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy az ellenzéki együttműködés nem korlátozódhat a választásokra, abban is meg kell állapodni, hogy mi történjen a kormányváltás másnapján, az MSZP ezért küldi el szakpolitikai programjait a demokratikus ellenzéki pártoknak, mozgalmaknak és a szakszervezeteknek.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során