Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Október 02. 00:34, kedd | Helyi

Mezőfalvi szüreti bál tettleges befejezéssel

Mezőfalvi szüreti bál tettleges befejezéssel

Szüreti bált tartottak Mezőfalván a hétvégén. Vasárnap, 2012. szeptember 30-án hajnalban egy 42 éves helybéli férfi kért segítséget, mert a kocsmából hazafele menet leütötték.

A tettesek a földre kerülését követően tovább ütlegelték és elvették a telefonját. Dunaújvárosban egy első emeleti lakás ajtaja előtt tépte le egy idős hölgy nyakából a nyakláncot ismeretlen tettes…

A támadókat elfogták a dunaújvárosi rendőrök.

Vasárnap hajnalban a Rákóczi utcában lévő kocsmából tartott lakása felé egy 42 éves férfi, amikor arra figyelt fel, hogy követik. Későbbi vallomásában elmondta, hogy hátranézni sem volt ideje, már le is ütötték. Miután földre került, a támadói tovább folytatták a bántalmazását. Elővette a telefonját, hogy segítséget kérjen, de kivették a kezéből. A férfi ismét megpróbált felállni, de az egyik bántalmazója fejbe rúgta, amitől újra földre került. A bántalmazás következtében súlyos sérülése keletkezett. Hazament, később egy barátja értesítette a rendőrséget. A bejelentés nyomán végzett adatgyűjtés eredményeként a dunaújvárosi rendőrök még aznap egy 18 és egy 19 éves mezőfalvai férfit fogtak el és állítottak elő. Mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A két helybéli fiatalnak különösebb motivációja nem volt a bántalmazást illetően. Ittasak voltak. A kocsmában vették észre ismerősüket és hirtelen ötlettől vezérelve találták ki, hogy a távozó férfi után mennek és megverik. Az eljárás során az eltulajdonított telefont megtalálták a nyomozók. A megindított büntetőeljárást tovább folytatják az ügyben.

Dunaújvárosban 2012. szeptember 30-án este, ismeretlen tettes elvitte egy idős asszony nyakában lévő nyakláncát. Az ismeretlen férfi egy Bartók Béla utcai lakóház első emeletén lépett a sértett mögé és annak nyakából letépte az arany ékszert és elszaladt vele. A lopás 80 éves sértettje nem sérült a bűncselekmény során. Az adatgyűjtések eredményeként még aznap éjjel 22.45 perckor elfogásra került egy 19 éves dunaújvárosi férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. Gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.