Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 25. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Mi is magyar termék pontosan?

Mi is magyar termék pontosan?

Ma Magyarországon húsznál is több magyar termékre utaló embléma létezik. Valamennyi azt hirdeti, hogy a magyar termékek megvásárlásával a hazai munkahelyeket támogatjuk és bízhatunk a minőségükben is.

A vidékfejlesztési tárca igyekszik rendet tenni a „logótengerben”, hogy létrejöjjön az egységes szabályozás, amely meghatározza: mi a magyar termék.

Nemrégiben tizenhárom cég létrehozta a Magyar Termék Nonprofit Kft.-t. A Válassz magyart mozgalom célja a magyar foglalkoztatás növelése, ez pedig elérhető azzal is, ha minél több magyar ember választ magyar terméket – mondta a Kossuth Rádió egyik műsorában Kecskeméti Attila ügyvezető igazgató. Konkrét törvényi szabályozás még nincs arra vonatkozóan, hogy mi számít magyar terméknek, ezért többféle megközelítés létezik – folytatta.

Az igazgató hangsúlyozta: tanúsító védjegyet alkalmaznak, amely nemcsak a származást mutatja, hanem minőségi vizsgálatot is feltételez, a védjegyhasználókkal pedig éves szerződéseket kötnek. Kecskeméti Attila felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar termékek megjelölése mellett elemi fontosságú az oktatás szerepe, hiszen a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért a plakátok mellett oktatási anyagot is készítenek.

Az igazgató megjegyezte: felmérések szerint hat évvel ezelőtt a fogyasztók alig törődtek azzal, hogy magyar terméket válasszanak, az utóbbi években azonban – az ár mellett – egyre inkább szemponttá válik, honnan származik az adott élelmiszer.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: termék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.