Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Június 03. 14:04, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Miért építsen kamera rendszert munkahelyén?

Miért építsen kamera rendszert munkahelyén?

Amikor egy munkáltató kamerákat telepíttet munkahelyén, elsősorban természetesen az illetéktelen behatolások elleni védelmet szeretné garantálni az épületben.

Ám egy megfelelően kiépített kamera rendszer ennél sokkal többet tud nyújtani a felhasználók számára. Nézzük, hogy milyen előnyökkel jár egy kamera rendszer a munkahelyen!

Miért éri meg beruházni egy kamera rendszerre?

Köztudott, hogy behatolás ellen egy professzionális kamera rendszer jelenti a legnagyobb visszatartó erőt. Statisztikák szerint a betörési kísérletek legalább 60%-a akkor történik, amikor az iroda vagy üzlethelyiség zárva van. Emellett azokat az épületeket szokták kiszemelni gyakrabban illetéktelen behatolás céljából, amelyek nem rendelkeznek kamera rendszerrel. Ahol ugyanis nincsenek megfelelően felkészülve az ilyen eseményekre, általában sokkal nagyobb veszteségeket kell elszenvedniük egy lopás során.

Rengeteg kis- és középvállalkozás azért nem telepíttet irodájába vagy üzletébe kamerákat, mivel túl drágának gondolják. Azonban sokkal többet bukhatnak a kkv-k a nem megfelelő biztonság és az előnytelen biztosítási kártérítések miatt. Napjainkban már elérhető áron is beszerezhetők hatékony kamera rendszerek, amelyekkel jelentősen megnövelhető a munkahelyi biztonság. Nem utolsó sorban pedig a biztosító társaságok is kedvezőbb árakat kínálnak, ha kamera rendszert is telepítettek az épületben.

Elrettentés és biztonságos munkakörnyezet

Egy kívülről szabad szemmel is jól látható kamerás védelmi rendszer már önmagában hatékony elrettentés gyanánt. A behatoló ugyanis kétszer is meggondolja, hogy megkockáztassa a lopást, ha az épület látványosan védve van. A modern biztonsági kamera rendszerek emellett kristálytiszta képet adnak az általuk pásztázott területről, emellett rögzítik is az eseményeket. Legyen szó az épület belső részeriről, vagy annak külső környezetéről, tökéletes bizonyítékként szolgál majd, ha mégis bűncselekmény történik.

Miután a betörések nagy része erőszakos belépés szokott lenni, ezért minden be- és kijárathoz érdemes felszereltetni egy biztonsági kamerát. Miután sajnos előfordulhat, hogy egy munkavállaló is rossz útra téved, így az épületen belüli fontosabb helyiségeket is el lehet látni „szemekkel”. Ezzel egyidőben pedig a többi alkalmazott nagyobb biztonságban érezheti magát, ha tudják, hogy felügyelik a belépési pontokat, a parkolókat, és az épületet.

Azonban itt meg kell jegyezni, hogy az alkalmazottak munkahelyi megfigyelésére számos jogi szabályozás vonatkozik. Sose sérthető meg pl. a munkavállaló magénélete, méltósága. A kamerák használatának céljáról, elhelyezési pontjáról tájékoztatni kell, emellett nem irányulhat a kamerák megfigyelése egy konkrét alkalmazott megfigyelésére.

Hatalmas előnyük továbbá a modern kamera rendszereknek, hogy akár a távollétünk alatt is hozzá tudunk férni a kamerák képeihez. Amikor máshol van épp teendőnk, akár a telefonunkon is követhetjük az élő képet, és meggyőződhetünk arról, hogy minden rendben zajlik a cégünknél. Egyes korszerű rendszerek felügyeleti szoftverrel is rendelkeznek, amely a távollétünk során értesítést küld probléma esetén.

Termelékenység növelése, bővíthetőség

A kamera rendszerekkel figyelemmel kísérhetjük és informálódhatunk az egyes alkalmazottak mindennapi munkavégzési szokásairól is. A biztonsági rendszer ugyanis megmutatja nekünk, hogy a munkavállalók éppen mit és hol csinálnak, és szükséges-e figyelmeztetni őket a cég termelékenységének növelése érdekében.

Egyes rendszereket beléptetővel és munkaidő-nyilvántartó rendszerrel is be lehet szerezni, amely még inkább növeli a vállalati biztonságot és hatékonyságot. Így egy központi nyilvántartásból értékes információkat nyerhetünk ki, pl. ki érkezik és távozik az épületből, valamint az egyes alkalmazottak munkaidejének kezdete és vége. A beléptető rendszer pedig segít a munkáltatónak biztonsági és vagyonvédelmi szempontból fontos helyiségekbe korlátozni a belépést egyes alkalmazottak számára.

Ha a vállalkozás növekszik, idővel elkerülhetetlen lesz telepíteni egy kamera rendszert, vagy bővíteni a már meglévőt. Érdemes olyan kivitelezőt választani, amely mind a két lehetőséget képes biztosítani. Hazai viszonylatban az egyik ilyen minőségi szolgáltató a SMARTme biztonságtechnikai vállalat, akik a tervezéstől kezdve az utólagos karbantartásokig és bővítésig szakszerű segítséget tudnak nyújtani. 20 év tapasztalattal segítenek kiválasztani az ideális kamera rendszert, valamint érthetően elmagyarázzák annak működését és rendeltetésszerű használatát.

A kamera rendszer számos hasznos segítséget képes nyújtani a munkáltatónak, legyen szó kis-, közép- vagy nagyméretű vállalkozásról. Ez igaz nemcsak a biztonsági szint növelése, hanem a mindennapi munkavégzés hatékonysága tekintetében is. Így érdemes előbb-utóbb minden cégvezetőnek megbarátkozni egy munkahelyi kamera rendszer telepítésének gondolatával, ha versenyben akar maradni a vetélytársakkal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 18:18, szerda | PR

Milyen szempontok alapján válasszunk ékszert ajándékba?

Ékszert nem mindenkinek, pontosabban nem akárkinek adunk ajándékba. Az ékszer ajándékozás egy szoros kapcsolatot feltételez azzal, akinek szánjuk azt.

2021. Szeptember 17. 15:14, péntek | PR

Töltsünk több időt gyermekeinkkel! Tippek és tanácsok, hogy megérje a fáradtság

Sokunkkal megtörtént már a következő. Egy hosszú nap végén kimerülten hazaér. Csak annyit szeretne tenni, hogy a kanapéra dől és pihen.

2021. Szeptember 10. 18:33, péntek | PR

Az útdíj kalkulátor hasznos segítség egy utazás megtervezésekor

Magyarországon ingyenes és díjköteles utak, útszakaszok is vannak. A fizetős utak azt jelentik, hogy használatukhoz érvényes autópálya-matrica szükséges, de jó tudni, hogy pontosan melyik.

2021. Augusztus 18. 14:25, szerda | PR

Így lehet gondtalan a nyaralás

Legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy nem szabad elindulni utasbiztosítás nélkül nyaralni, azonban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla amikor intézkedni kellene.