Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.

Többféle nyomtatási technikát alkalmazó készülék érhető el a piacon és mindegyiknek mások az erősségei és gyengeségei. Most a mátrix nyomtatókat vesszük közelebbről szemügyre és megmutatjuk, milyen helyzetben nyújtanak megfelelő választást.

Mi az a mátrix nyomtató?

A modern mátrix nyomtató működési elve ugyanaz, mint az írógépé volt. Leegyszerűsítve: tűk nyomják át egy festékszalagról a festéket a nyomtatás során a papírra és ez rajzolják ki a karaktereket és képeket. A tűsűrűség 9 és 24 között változik, ami értelemszerűen meghatározza a nyomtatás minőségét is. Minél több tű van a nyomtatóban, annál tisztább és pontosabb lesz a nyomtatás.

Mikor jó választás?

A mátrix nyomtatók egyik legnagyobb előnye az áruk és a minimális fenntartási költségük. Emellett a mátrix nyomtatók pont egyszerű működési elvüknél fogva ritkán hibásodnak meg, és ha valami történik is, a szervizelés olcsó és egyszerű. Ők a nyomtató világ teherhordó szamarai, mindent kibírnak és aztán kérnek még.



Ezeket a nyomtatókat elsősorban olyan helyeken érdemes bevetni, ahol nagy mennyiségű nyomtatásra van szükség költséghatékonyan. A legtöbb készülék már hálózati kártyával rendelkezik, így közvetlenül a céges hálózatra kapcsolható és több számítógép nyomtatását is ki tudja szolgálni. Mindezek alapján a mátrix nyomtatóka elsősorban olyan irodák számára javasoljuk, ahol számviteli dokumentumok, szerződések, adminisztratív anyagok nyomtatása történik nagy mennyiségben, de alkalmasak a gyors, egyszerű és olcsó házi nyomtatás megoldására is.

Vannak azért hátulütői

A mátrix nyomtatók technológiájuknál fogva képesek ugyan képeket, grafikákat nyomtatni, de a nyomat minősége nem lesz kielégítő. Akkor sem a mátrix nyomtató a jó választás, ha fontos a szövegnyomtatás magas minősége, mert a tűk számától függően a nyomat akár pontszerű is lehet.

A mátrix nyomtatók másik gyenge oldala, hogy hangosak. A tűk számának emelkedésével egyre csendesebbé válik a mátrix nyomtató is, de még így is elég zajos készülékek. Ha fontos szempont, hogy halk legyen a nyomtatás, mert például egy helyiségben van az irodai kollégákkal, sokat kell nyomtatni és a zaj zavarhatja a munkát, akkor inkább válasszunk másik készüléket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat