Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 05. 07:07, hétfő | Külföld
Forrás: STOP / MTI

Milliók a borítékokban - Tudja kik szorulnak rá

Milliók a borítékokban - Tudja kik szorulnak rá

Már több mint 50 millió forintnyi eurót ajándékozgatott el segítségként embereknek Németországban valaki, akinek kiléte továbbra sem ismert.

Az illető Braunschweig városában hagy több ezer euróval megtömött borítékokat postaládákban, lábtörlők alatt, templomi padban tavaly november óta. A borítékokon nincs semmi felirat, az adományozó kiléte teljesen ismeretlen. A pénz mellé néha mellékel tanácsot, hogy a rászoruló miként használja fel az összeget. A jótevőről annyi biztos, hogy ismeri az adótörvényt, amely szerint 10 ezer euróig ajándékpénz adómentes, mert sosem lépi át az összeghatárt. Az is biztos továbbá, hogy rendszeresen olvassa a helyi lapot, a Braunschweiger Zeitungot, mivel zömmel olyanokon segít, akiknek nehéz sorsáról írt a lap.

A megsegítettek között van súlyosan mozgássérült fiú, múzeum, ingyenkonyha, kirabolt ember. Legutóbb egy menhely kapott az ismeretlensége burkolózó illetőtől 20 darab 500 eurós bankjegyet, azaz csaknem 3 millió forintot. A boríték a bejárati ajtó lábtörlője alatt lapult - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

A városiak egy része szerint a jótevő bűntudattól szenvedő bűnöző lehet, mások úgy vélik, hogy milliomos az illető és már nincs sok hátra az életéből.

STOP / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.