Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 22. 18:18, szerda | PR
Forrás: (x)

Milyen szempontok alapján válasszunk ékszert ajándékba?

Milyen szempontok alapján válasszunk ékszert ajándékba?

Ékszert nem mindenkinek, pontosabban nem akárkinek adunk ajándékba. Az ékszer ajándékozás egy szoros kapcsolatot feltételez azzal, akinek szánjuk azt.

Azonban nagyon sok olyan alkalom van, amikor ilyen ajándékkal kedveskedhetünk a hozzánk közel álló személynek. Ékszert ajándékozhatunk eljegyzés alkalmával, gyerek születéskor, házassági évfordulóra, de akkor is kedveskedhetünk ilyen ajándékkal, ha valaki nyugdíjba vonul vagy egy meghatározó esemény történik az életében, például adhatunk ékszert ajándékba ballagásra, diplomaosztóra, költözéskor. Amikor ékszert vásárolunk valakinek, ez nem csak azt feltételezi, hogy szorosan kötődünk az illetőhöz, hanem egy jó emberismeretet is valószínűsít. Hiszen tudnunk kell a megajándékozott méreteit és az is jó dolog, ha ismerjük a stílusát és tisztában vagyunk azzal, hogy minek is örülne igazán. Lássuk is, mit tartsunk szem előtt, amikor ékszert ajándékozunk valakinek!

Két nagyon fontos szempont – az ár és a méret

Az ember pénzből él, így ajándékvásárlás előtt is nagyon hasznos, ha tudjuk, hogy pontosan mennyit is szánunk az illetőre. A költségvetésünk ugyanis meghatározza, hogy milyen típusú ékszerek közül válogassunk. Aztán az is lényeges, hogy tisztában legyünk a megajándékozott személy méreteivel, hiszen nagyon bosszantó tud lenni, ha a gondosan kiválasztott gyűrű vagy karkötő túlságosan nagynak bizonyul, vagy a megajándékozott személy egyáltalán nem tudja azt viselni a szűk mérete miatt.

Ami még lényeges – a megajándékozott stílusa

Nyilvánvaló, hogyha egy családtagnak, vagy barátnak szeretnénk ékszert ajándékozni, akkor ismerjük az adott személy stílusát, egyéniségét, habitusát. Ha a hozzánk közelálló személy egyáltalán nem hord gyűrűt, akkor valószínűleg nem ilyen ajándékkal fogjuk meglepni. Ha tudjuk, hogy kedveli a különleges nyakláncokat, akkor mi is ilyen, vagy hasonló ajándékban gondolkodunk majd.

A megajándékozott személy stílusa is meghatározza az ajándékok körét és ezzel a mi dolgunk is könnyebb lesz. Többféle ékszer is létezik. Akár férfinak, akár nőnek kívánunk meglepetést okozni, tudnunk kell, hogy az ékszereket szín alapján is kategorizálják, azaz a kínálatban találunk arany, ezüst és rose gold ékszereket a férfi és női ékszerek között. Az arany ékszereket mindkét nem kedveli, hiszen fényűző a megjelenésük. Ezek a kiegészítők luxushatást keltenek, talán ez is az oka, hogy a férfiak és a nők körében is rendkívül népszerűek.

Az ezüst ékszereket is nagyon sokan kedvelik, hiszen elegáns megjelenést biztosítanak, időtlenek és talán soha sem mennek ki a divatból. Sokan azért is kedvelik az ezüst ékszereket, mert mindenféle stílushoz remekül passzolnak, legyen szó egy visszafogott, vagy egy extrémebb stílusú emberről. A férfiak elsősorban az ezüst nyakláncot, karkötőt és mandzsettagombokat preferálják, míg a hölgyek leginkább a gyűrűk, medálok, karkötők és nyakláncok közül válogatnak az ékszerüzletekben.

Az utóbbi években szintén nagyon közkedveltek mindkét nem körében a rose gold ékszerek, amelyek szintén nagyszerűen passzolnak a legtöbb ruházattal. A hölgyek nem csak a „natúr” rose gold ékszerekért vannak oda, hanem a Swarovski kristállyal kombinált rose gold darabokért is, amelyek igazán nőiesek, szépségesek és kifinomultak. Ráadásul olyan márkás darabok színesítik a palettát, mint Michael Kors, Fossil, Skagen.

Az egyedi ajándék is meghatározó lehet

Amikor ajándékot, pontosabban, ékszert vásárolunk valakinek, próbálunk valami egyedit, különlegeset választani, hogyha az illető ránéz az adott ékszerre, akkor eszébe jussunk. Ha egyedi ékszerekről van szó, akkor a Pandora ékszerek is említést érdemelnek, amely ékszereket ma már 70 országban értékesítenek. A Pandora, nők számára készít kiváló minőségű, modern és egyedi ékszereket megfizethető áron.

Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet a Pandora remekbe szabott ékszerei, vagy a cégről szeretnél többet megtudni, bele is mélyedhetsz a témába, mielőtt vásárolni indulsz, hogy aztán egy ilyen ékszerrel lepd meg a kedvesedet vagy valamelyik családtagodat.

Címkék: ékszer, Pandora

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.