Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 03. 17:41, kedd | PR

Minden, amit a fürdőszobai csaptelepekről tudni kell

Minden, amit a fürdőszobai csaptelepekről tudni kell

A fürdőszoba szaniterek kiválasztása csak elsőre tűnik könnyű feladatnak. Ha már eldöntöttük, hogy milyen kádat szeretnénk, jöhet a következő lépés, a csaptelek(ek) kiválasztása.

Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Érdemes egy kicsit tehát körbe járni a kád-csaptelep témakört, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fürdőkádat választottunk ki, mert ehhez nemcsak stílusban, de működési és kényelmi szempontból is passzolnia kell a csaptelepnek. Vegyük sorra a típusokat, és, hogy mit kell róluk tudni.

Alaptípusok

Sokféle csaptelep létezik, alapvetően megkülönböztetjük a konyhai és fürdőszobai csaptelepeket. Mi most a fürdőszobaiakban mélyedünk el igazán, ezen belül vannak a kádcsaptelepek, mosdócsaptelepek, zuhanycsaptelepek, termosztátos csaptelepek, bidécsaptelek, valamint a zuhanyoszlopok.

Hová szerelhetjük a kádcsaptelepet?

A kérdésre a válasz a fürdőkádunkon múlik. Beépített fürdőkád esetén, amely lehet szögletes, aszimmetrikus és sarokkád is, a csaptelep leginkább fali vagy kádperemre szerelhető. Ugyanakkor már itt is sokféle típusban gondolkodhatunk, hiszen van olyan falba süllyesztett csaptelep, amelyet kifejezetten fürdőkádhoz ajánlanak, nem csak zuhanykabinhoz. A kádperemre szerelhetőek között pedig ott van az igen látványos megoldás, a vízesés-csaptelep is.

Szabadon álló kádak esetében a padlón álló kádcsaptelep közül választhatunk. Itt is arra kell ügyelnünk, hogy a csaptelep stílusa passzoljon a fürdőkádéhoz, így alkothatnak tökéletes egységet a fürdőszobában.



Termosztátos csaptelep

A termosztátos csaptelep megkönnyíti a víz hőmérsékletének beállítását. Kiegyenlíti a vezetékben lévő víznyomás és vízhőmérséklet ingadozásait, így tud mindig a kívánt hőmérsékletű fürdővíz folyni belőle.

A termosztáton található blokkológomb segít megakadályozni, hogy a gyerekek leforrázzák magukat forró vízzel. Ráadásul víz- és energiatakarékos választás is a termosztátos csaptelep, mert kisebb a vízvesztesége, mint a hagyományos, minden alkalommal beállítgatós változatoknak.

Átfolyós, vízmelegítő csaptelep

Azokban a helyiségekben, ahol nem lehet megoldani a melegvíz vételezést (például egy raktárban vagy garázsban), ott igazán jó szolgálatot tehet egy vízmelegítő csaptelep, amely akár pár másodperc alatt is fel tudja melegíteni a vizet a kívánt hőmérsékletre.

Működéséhez szabványos elektromos csatlakozási-, valamint vízbekötési pontra van szükség. Ezek a csaptelepek is kaphatóak különböző extrákkal, mint LED-es kijelző, vagy tusrózsával kiegészített verzió.

A fürdőszobai csaptelepek kiválasztásánál törekedjünk arra, hogy lehetőség szerint egy termékcsaládból válasszuk ki őket. Így nemcsak „nagyjából” fognak illeni egymáshoz, hanem ugyanaz lesz a stílusuk és dizájnjuk, emiatt lesz tökéletes az összhangjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.