Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Június 07. 18:13, hétfő | PR
Forrás: (x)

Minden, amit az elektromos fűtésről tudni lehet

Minden, amit az elektromos fűtésről tudni lehet

Napjainkra a megújuló energia hasznosításának köszönhetően egyre jellemzőbb a gázfűtés mellett az elektromos fűtés térhódítása.

Napjainkra a megújuló energia hasznosításának köszönhetően egyre jellemzőbb a gázfűtés mellett az elektromos fűtés térhódítása.

Milyen érvek szólnak az elektromos fűtőberendezések mellett?

- Telepítésük gyors és egyszerű. Ezek a berendezések nem igényelnek gáztervet, nincs szükségük kéményre az üzemeltetésükhöz
- Modern és stílusos megoldást biztosítanak otthonunk fűtésére
- Jól szigetelt (kis hőigényű) otthonok, vagy nyaralók/hobbi házak átmeneti fűtésére egyaránt alkalmasak
- Egyenletes hőleadással bírnak, beépített termosztát segítségével pedig képesek a pontos és precíz szabályozhatóságra is
- Megújuló energiaforrást hasznosító napelemes rendszerrel társítva működtetésük akár költségmentes is lehet
- Karbantartási igényük minimális, szemben a hagyományos fűtési megoldásokkal - nincs évenkénti vizsgálat és ellenőrzés így annak díja is megtakarítható

Milyen alternatívákat kínálunk az elektromos fűtéshez?

A Gépész Webáruházban számos lehetőséget kínálunk otthona korszerűsítésére a fenti témakörökben. A teljesség igénye nélkül néhányat Önnel is meg szeretnénk ismertetni, hogy tudja kihez fordulhat:

Elektromos konvektor, elektromos radiátor

Jóllehet az elektromos konvektorok akár teljes mértékben is képesek kiváltani a kisebb helyiségek fűtését, használatuk elsősorban kiegészítő jelleggel ajánlott. A Webáruházunkban megvásárolható Atlantic modellek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb típust, legyen szó manuálisan állítható alap kivitelről, vagy jelenlétérzékelővel ellátott okos elektromos radiátor modellről. Hatékony és egyenletes hőeloszlás a készülékek felületén a gyorsabb melegítés érdekében, automatikus túlmelegedés védelem és borulás érzékelő a biztonságos üzemeltetéshez.

Elektromos kazán

Bosch, Kospel és Saunier Duval elektromos kazánok az Ön kényelméért. Ezek a készülékek a központi fűtési rendszerek és használati melegvíz tartályok fűtésére egyaránt alkalmasak. Olyan esetben, amikor vezetékes gázellátás nem áll rendelkezésre, vagy ha van kémény, de az műszakilag alkalmatlan az égéstermék elvezetésre, esetleg nem rendelkezik otthonunk kéménnyel és annak építése magas beruházási költséggel járna, úgy beépítésük kimondottan ajánlott. Az elektromos kazánok működése során semmilyen égéstermék nem keletkezik, így a szénmonoxid káros hatásaitól sem kell tartanunk. Az egyes modelleket széles sávú, folyamatos teljesítmény moduláció jellemzi, ami igényekhez igazodó energiafelhasználást tesz lehetővé. A készülékek rendelkeznek mindazokkal az egységekkel, melyek a fűtési rendszer működéséhez szükségesek (keringtető-szivattyú, tágulási tartály, biztonsági szelep, légtelenítő szelep, nyomás- és hőmérő, stb.), így nem kell bonyolult rendszerkiépítésre készülnünk.

Törölközőszárító radiátorok

Fürdőszobai radiátorainkat üzemeltethetjük a központi fűtés rendszerre csatlakoztatva vagy attól függetlenül önállóan egy elektromos fűtőbetét beszerelésével, illetve a kettő kombinációjával is. Így bármilyen átmeneti időszakban fűthetjük a helyiséget és nem utolsó sorban szárazon tarthatjuk a törülközőt, megakadályozva a nedves környezetet kedvelő baktériumok és gombák szaporodását.

Megújuló energiával kombinálva gazdaságos az üzemeltetés

Amennyiben napelemes rendszerrel kombinálva üzemeltetjük a fenti elektromos fűtőberendezéseket, úgy tökéletesen kiváltható azok villamos energiaigénye. Ugyan kezdetben a beruházási költségek magasabbak, megtérülésük viszont szerencsére az állami támogatásoknak köszönhetően igen gyors. Jelenleg ilyen megoldás az Otthonfelújítási Támogatás által kínált lehetőség, melyről bővebben weboldalunkon informálódhat.

A Gépész Webáruházban mindent megtalál, ami az otthonfelújításhoz jól jöhet. Megbízható szakemberre van szüksége a felújításhoz? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.