Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Június 07. 18:13, hétfő | PR
Forrás: (x)

Minden, amit az elektromos fűtésről tudni lehet

Minden, amit az elektromos fűtésről tudni lehet

Napjainkra a megújuló energia hasznosításának köszönhetően egyre jellemzőbb a gázfűtés mellett az elektromos fűtés térhódítása.

Napjainkra a megújuló energia hasznosításának köszönhetően egyre jellemzőbb a gázfűtés mellett az elektromos fűtés térhódítása.

Milyen érvek szólnak az elektromos fűtőberendezések mellett?

- Telepítésük gyors és egyszerű. Ezek a berendezések nem igényelnek gáztervet, nincs szükségük kéményre az üzemeltetésükhöz
- Modern és stílusos megoldást biztosítanak otthonunk fűtésére
- Jól szigetelt (kis hőigényű) otthonok, vagy nyaralók/hobbi házak átmeneti fűtésére egyaránt alkalmasak
- Egyenletes hőleadással bírnak, beépített termosztát segítségével pedig képesek a pontos és precíz szabályozhatóságra is
- Megújuló energiaforrást hasznosító napelemes rendszerrel társítva működtetésük akár költségmentes is lehet
- Karbantartási igényük minimális, szemben a hagyományos fűtési megoldásokkal - nincs évenkénti vizsgálat és ellenőrzés így annak díja is megtakarítható

Milyen alternatívákat kínálunk az elektromos fűtéshez?

A Gépész Webáruházban számos lehetőséget kínálunk otthona korszerűsítésére a fenti témakörökben. A teljesség igénye nélkül néhányat Önnel is meg szeretnénk ismertetni, hogy tudja kihez fordulhat:

Elektromos konvektor, elektromos radiátor

Jóllehet az elektromos konvektorok akár teljes mértékben is képesek kiváltani a kisebb helyiségek fűtését, használatuk elsősorban kiegészítő jelleggel ajánlott. A Webáruházunkban megvásárolható Atlantic modellek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb típust, legyen szó manuálisan állítható alap kivitelről, vagy jelenlétérzékelővel ellátott okos elektromos radiátor modellről. Hatékony és egyenletes hőeloszlás a készülékek felületén a gyorsabb melegítés érdekében, automatikus túlmelegedés védelem és borulás érzékelő a biztonságos üzemeltetéshez.

Elektromos kazán

Bosch, Kospel és Saunier Duval elektromos kazánok az Ön kényelméért. Ezek a készülékek a központi fűtési rendszerek és használati melegvíz tartályok fűtésére egyaránt alkalmasak. Olyan esetben, amikor vezetékes gázellátás nem áll rendelkezésre, vagy ha van kémény, de az műszakilag alkalmatlan az égéstermék elvezetésre, esetleg nem rendelkezik otthonunk kéménnyel és annak építése magas beruházási költséggel járna, úgy beépítésük kimondottan ajánlott. Az elektromos kazánok működése során semmilyen égéstermék nem keletkezik, így a szénmonoxid káros hatásaitól sem kell tartanunk. Az egyes modelleket széles sávú, folyamatos teljesítmény moduláció jellemzi, ami igényekhez igazodó energiafelhasználást tesz lehetővé. A készülékek rendelkeznek mindazokkal az egységekkel, melyek a fűtési rendszer működéséhez szükségesek (keringtető-szivattyú, tágulási tartály, biztonsági szelep, légtelenítő szelep, nyomás- és hőmérő, stb.), így nem kell bonyolult rendszerkiépítésre készülnünk.

Törölközőszárító radiátorok

Fürdőszobai radiátorainkat üzemeltethetjük a központi fűtés rendszerre csatlakoztatva vagy attól függetlenül önállóan egy elektromos fűtőbetét beszerelésével, illetve a kettő kombinációjával is. Így bármilyen átmeneti időszakban fűthetjük a helyiséget és nem utolsó sorban szárazon tarthatjuk a törülközőt, megakadályozva a nedves környezetet kedvelő baktériumok és gombák szaporodását.

Megújuló energiával kombinálva gazdaságos az üzemeltetés

Amennyiben napelemes rendszerrel kombinálva üzemeltetjük a fenti elektromos fűtőberendezéseket, úgy tökéletesen kiváltható azok villamos energiaigénye. Ugyan kezdetben a beruházási költségek magasabbak, megtérülésük viszont szerencsére az állami támogatásoknak köszönhetően igen gyors. Jelenleg ilyen megoldás az Otthonfelújítási Támogatás által kínált lehetőség, melyről bővebben weboldalunkon informálódhat.

A Gépész Webáruházban mindent megtalál, ami az otthonfelújításhoz jól jöhet. Megbízható szakemberre van szüksége a felújításhoz? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 18:18, szerda | PR

Milyen szempontok alapján válasszunk ékszert ajándékba?

Ékszert nem mindenkinek, pontosabban nem akárkinek adunk ajándékba. Az ékszer ajándékozás egy szoros kapcsolatot feltételez azzal, akinek szánjuk azt.

2021. Szeptember 17. 15:14, péntek | PR

Töltsünk több időt gyermekeinkkel! Tippek és tanácsok, hogy megérje a fáradtság

Sokunkkal megtörtént már a következő. Egy hosszú nap végén kimerülten hazaér. Csak annyit szeretne tenni, hogy a kanapéra dől és pihen.

2021. Szeptember 10. 18:33, péntek | PR

Az útdíj kalkulátor hasznos segítség egy utazás megtervezésekor

Magyarországon ingyenes és díjköteles utak, útszakaszok is vannak. A fizetős utak azt jelentik, hogy használatukhoz érvényes autópálya-matrica szükséges, de jó tudni, hogy pontosan melyik.

2021. Augusztus 18. 14:25, szerda | PR

Így lehet gondtalan a nyaralás

Legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy nem szabad elindulni utasbiztosítás nélkül nyaralni, azonban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla amikor intézkedni kellene.