Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 05. 18:04, szerda | PR

Mintás falak festése egyszerűen? Mutatjuk!

Mintás falak festése egyszerűen? Mutatjuk!

Nem kell vagyonokat elköltened, ha feldobnád a lakást valami egyedi ötlettel. Az sem baj, ha nem akarsz sokat vacakolni.

Megmutatjuk, hogyan lehet maszkoló szalaggal, stenclivel vagy festőhengerrel óriási dolgokat létrehozni fillérekből, pillanatok alatt.

Lakásfelújításról hallani minden utcasarkon, mióta bevezették a lakásfelújításokra járó állami támogatást. Éppen ezért viszont rendkívül nehéz szakembert találni, aki kisebb munkákra is eljön. Ez mégse vegye a kedvedet, mert hoztunk egy csokorra való ötletet, hogyan csinálj valami izgalmasat, érdekeset például maszkoló szalag segítségével, vagy stencilezésekkel.

Színes falak

A többszínű fal festésénél az egyetlen igazán kritikus kérdés, hogy egyenes és tiszta legyen a váltás, amihez a maszkoló szalag pofonegyszerű megoldást nyújt. Csak rajzold fel a falra, hol legyen a váltás, ragaszd fel a szalagot és a szalag mentén fesd át a falakat. Nem baj, ha ráfutsz a szalagra, mert nem üt át rajta a festék, száradás után egyszerűen le tudod húzni és tökéletes az eredmény. Egyedül arra figyelj, hogy a falfelületnek megfelelő erősségű maszkoló szalagot használd.

Geometrikus minták a falon

Munkásabb, ám sokkal látványosabb eredményt hozó megoldás lehet a fal geometrikus mintákkal való kifestése. Itt tényleg csak a képzeleted szab határt, hogyan hozod össze a négyzetek, téglalapok, sokszögek vagy akár csíkok rajzolatát. Előre tervezd meg egy papíron, hogyan nézzen ki a végeredmény, utána pedig helyezd fel a falra a maszkoló szalagokat és körültekintően fesd körbe. Mikor egy réteggel végeztél, várd meg a teljes száradást és folytathatod a mintát egy újabb sor maszkoló szalag segítségével.

Organikus minták

Organikus minták festéséhez használhatsz festőhengert, ami alapvetően arra alkalmas, hogy egy sorban felvigyél ismétlődő mintasorozatot. Már rengeteg festőhenger kapható a boltokban különféle mintával, amivel egészen izgalmas dolgokat is lehet alkotni, főleg, ha több színből kombinálod a mintákat.

Ha ennél fantáziadúsabb vagy spontánabb megoldást keresel, akkor használd a stencileket. Ezek alapvetően úgy működnek, mint a maszkoló szalagok, tehát kitakarják a festés elől elzárt területeket, viszont szabadon variálható, hogy hol és hogyan helyezed fel a falra. A stencil ideiglenes rögzítéséhez is használhatsz maszkoló szalagot, mert nyom nélkül lefejthető a falról, de biztosan tart, amíg szükség van rá.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 07. 18:13, hétfő | PR

Minden, amit az elektromos fűtésről tudni lehet

Napjainkra a megújuló energia hasznosításának köszönhetően egyre jellemzőbb a gázfűtés mellett az elektromos fűtés térhódítása.

2021. Június 03. 14:04, csütörtök | PR

Miért építsen kamera rendszert munkahelyén?

Amikor egy munkáltató kamerákat telepíttet munkahelyén, elsősorban természetesen az illetéktelen behatolások elleni védelmet szeretné garantálni az épületben.

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Május 17. 15:41, hétfő | PR

Hogyan (ne) viseljük a galléros férfi pólót? Teljes útmutató

Nagyon népszerű ruhadarabról van szó, mégis sokan rosszul hordják.