Városlista
2022. május 29, vasárnap - Magdolna

Hírek

2021. Május 05. 18:04, szerda | PR

Mintás falak festése egyszerűen? Mutatjuk!

Mintás falak festése egyszerűen? Mutatjuk!

Nem kell vagyonokat elköltened, ha feldobnád a lakást valami egyedi ötlettel. Az sem baj, ha nem akarsz sokat vacakolni.

Megmutatjuk, hogyan lehet maszkoló szalaggal, stenclivel vagy festőhengerrel óriási dolgokat létrehozni fillérekből, pillanatok alatt.

Lakásfelújításról hallani minden utcasarkon, mióta bevezették a lakásfelújításokra járó állami támogatást. Éppen ezért viszont rendkívül nehéz szakembert találni, aki kisebb munkákra is eljön. Ez mégse vegye a kedvedet, mert hoztunk egy csokorra való ötletet, hogyan csinálj valami izgalmasat, érdekeset például maszkoló szalag segítségével, vagy stencilezésekkel.

Színes falak

A többszínű fal festésénél az egyetlen igazán kritikus kérdés, hogy egyenes és tiszta legyen a váltás, amihez a maszkoló szalag pofonegyszerű megoldást nyújt. Csak rajzold fel a falra, hol legyen a váltás, ragaszd fel a szalagot és a szalag mentén fesd át a falakat. Nem baj, ha ráfutsz a szalagra, mert nem üt át rajta a festék, száradás után egyszerűen le tudod húzni és tökéletes az eredmény. Egyedül arra figyelj, hogy a falfelületnek megfelelő erősségű maszkoló szalagot használd.

Geometrikus minták a falon

Munkásabb, ám sokkal látványosabb eredményt hozó megoldás lehet a fal geometrikus mintákkal való kifestése. Itt tényleg csak a képzeleted szab határt, hogyan hozod össze a négyzetek, téglalapok, sokszögek vagy akár csíkok rajzolatát. Előre tervezd meg egy papíron, hogyan nézzen ki a végeredmény, utána pedig helyezd fel a falra a maszkoló szalagokat és körültekintően fesd körbe. Mikor egy réteggel végeztél, várd meg a teljes száradást és folytathatod a mintát egy újabb sor maszkoló szalag segítségével.

Organikus minták

Organikus minták festéséhez használhatsz festőhengert, ami alapvetően arra alkalmas, hogy egy sorban felvigyél ismétlődő mintasorozatot. Már rengeteg festőhenger kapható a boltokban különféle mintával, amivel egészen izgalmas dolgokat is lehet alkotni, főleg, ha több színből kombinálod a mintákat.

Ha ennél fantáziadúsabb vagy spontánabb megoldást keresel, akkor használd a stencileket. Ezek alapvetően úgy működnek, mint a maszkoló szalagok, tehát kitakarják a festés elől elzárt területeket, viszont szabadon variálható, hogy hol és hogyan helyezed fel a falra. A stencil ideiglenes rögzítéséhez is használhatsz maszkoló szalagot, mert nyom nélkül lefejthető a falról, de biztosan tart, amíg szükség van rá.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 03. 12:38, kedd | PR

Kórházat újít a Jánosik Kft.

Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) felújítását végezheti Miskolcon, csaknem 2 milliárd forintnyi értékben a Jánosik és Társai Kft.

2022. Április 28. 15:41, csütörtök | PR

A légkompresszorok története és mai kínálata

A gázsűrítők története meglehetősen hosszú és tartalmas. Rögös, de dicsőséges út vezetett el a ma is fellelhető kínálat kialakulásáig. A jelszó eddig is és továbbra is ugyanaz: innováció.

2022. Április 27. 15:19, szerda | PR

K&H: ha pénz áll a házhoz, mit tehetnek a fiatalok?

Tavasszal és nyáron meglódulhatnak a fiatalok bevételei, a húsvéti locsolkodás, a közelgő ballagás és az esetleges nyári munka miatt.