Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2013. Október 07. 07:28, hétfő | Helyi

Mobilmammográfia még két napig

Mobilmammográfia még két napig

Városunkba idén harmadik alkalommal érkezett a mobil szűrőkamion, és várja azokat a hölgyeket, akik az elmúlt években nem vettek részt vizsgálaton

- Az eddigi években nagyon alacsony volt a szűrésen résztvevők száma, ötven százalék környékén alakult. Talán leginkább a fájdalomtól félnek. Egyik vizsgálat sem kellemes, viszont ki lehet bírni – mondta dr. Sasvári Ildikó, járási tisztifőorvos.
Továbbra is a 45 és 65 év közötti nőket várják a szűrésre, de nemcsak azokat, akik a mostani időszakra kaptak behívót, hanem azokat is, akik az elmúlt két évben nem mentek el. Ez azért is fontos, mert az emlő rosszindulatú daganatainak gyakorisága folyamatosan nő. Évente több ezer új beteget fedeznek fel, és minden 12. nőnek esélye van arra, hogy élete során emlőrákja alakuljon ki. Az esetek jelentős hányadában 50 éves kor felett fordul elő.
- Akkor érdemes ide eljönni, amikor még nincs panasz. Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem éreznek semmit, és nem lesz bajuk. Pedig a legtöbbet akkor tehetünk magukért, amikor még panaszmentesen megyünk szűrésre- emelte ki dr. Szabó Gyuláné, vezető röntgen-asszisztens.
Az emlőrák eredményes kezelése nagymértékben függ attól, hogy milyen korán fedezik fel, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres önvizsgálat, és a szűrővizsgálat fontosságát. Dunaújvárosban október 9-ig

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 16:30, vasárnap | Helyi

Tömegkarambol az M7-en

Kiderült, mi okozta az M7-en a halálos tömegkarambolt Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.

2024. Február 25. 14:22, vasárnap | Helyi

Fontos két pontot szerzett a Vasas Dunaújvárosban

A Vasas 29-27-re győzött a Dunaújváros vendégeként a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.

2024. Február 17. 15:53, szombat | Helyi

Dunaújvárosban nyert a Csíkszereda

Az SC Csíkszereda esélyeshez méltón győzött 8-1-re Dunaújvárosban a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.

2024. Február 10. 11:25, szombat | Helyi

90 év szép idő

Tamaskovits Sándorné, Vilma néni február első napján ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg őt a Barátság úti idős otthonban.