Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2013. Október 07. 07:28, hétfő | Helyi

Mobilmammográfia még két napig

Mobilmammográfia még két napig

Városunkba idén harmadik alkalommal érkezett a mobil szűrőkamion, és várja azokat a hölgyeket, akik az elmúlt években nem vettek részt vizsgálaton

- Az eddigi években nagyon alacsony volt a szűrésen résztvevők száma, ötven százalék környékén alakult. Talán leginkább a fájdalomtól félnek. Egyik vizsgálat sem kellemes, viszont ki lehet bírni – mondta dr. Sasvári Ildikó, járási tisztifőorvos.
Továbbra is a 45 és 65 év közötti nőket várják a szűrésre, de nemcsak azokat, akik a mostani időszakra kaptak behívót, hanem azokat is, akik az elmúlt két évben nem mentek el. Ez azért is fontos, mert az emlő rosszindulatú daganatainak gyakorisága folyamatosan nő. Évente több ezer új beteget fedeznek fel, és minden 12. nőnek esélye van arra, hogy élete során emlőrákja alakuljon ki. Az esetek jelentős hányadában 50 éves kor felett fordul elő.
- Akkor érdemes ide eljönni, amikor még nincs panasz. Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem éreznek semmit, és nem lesz bajuk. Pedig a legtöbbet akkor tehetünk magukért, amikor még panaszmentesen megyünk szűrésre- emelte ki dr. Szabó Gyuláné, vezető röntgen-asszisztens.
Az emlőrák eredményes kezelése nagymértékben függ attól, hogy milyen korán fedezik fel, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres önvizsgálat, és a szűrővizsgálat fontosságát. Dunaújvárosban október 9-ig

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:10, péntek | Helyi

FÉSZERBEN, POKRÓC ALATT REJTŐZÖTT EL A RENDŐRÖK ELŐL

A többszörösen körözött 33 éves férfi ittas állapotban hajtott neki egy családi ház kerítésének Sárosdon.

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.

2023. Február 04. 14:31, szombat | Sport

Inkább az élvezetre és a látványra mentünk

A lényeg, hogy a nap végén vigyorral a számon érjek haza.