Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Október 07. 07:28, hétfő | Helyi

Mobilmammográfia még két napig

Mobilmammográfia még két napig

Városunkba idén harmadik alkalommal érkezett a mobil szűrőkamion, és várja azokat a hölgyeket, akik az elmúlt években nem vettek részt vizsgálaton

- Az eddigi években nagyon alacsony volt a szűrésen résztvevők száma, ötven százalék környékén alakult. Talán leginkább a fájdalomtól félnek. Egyik vizsgálat sem kellemes, viszont ki lehet bírni – mondta dr. Sasvári Ildikó, járási tisztifőorvos.
Továbbra is a 45 és 65 év közötti nőket várják a szűrésre, de nemcsak azokat, akik a mostani időszakra kaptak behívót, hanem azokat is, akik az elmúlt két évben nem mentek el. Ez azért is fontos, mert az emlő rosszindulatú daganatainak gyakorisága folyamatosan nő. Évente több ezer új beteget fedeznek fel, és minden 12. nőnek esélye van arra, hogy élete során emlőrákja alakuljon ki. Az esetek jelentős hányadában 50 éves kor felett fordul elő.
- Akkor érdemes ide eljönni, amikor még nincs panasz. Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem éreznek semmit, és nem lesz bajuk. Pedig a legtöbbet akkor tehetünk magukért, amikor még panaszmentesen megyünk szűrésre- emelte ki dr. Szabó Gyuláné, vezető röntgen-asszisztens.
Az emlőrák eredményes kezelése nagymértékben függ attól, hogy milyen korán fedezik fel, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres önvizsgálat, és a szűrővizsgálat fontosságát. Dunaújvárosban október 9-ig

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.