Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 17. 19:03, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Motorost kap a tavalyi Harley-Davidson Open Road Festen kifaragott Fat Boy

Motorost kap a tavalyi Harley-Davidson Open Road Festen kifaragott Fat Boy

A 19. Harley-Davidson Open Road Festen Gáborecz István faszobrásznak és egy STIHL fűrésznek köszönhetően ridert kap a tavalyi fesztiválon kifaragott életnagyságú Fat Boy.

Ezen kívül egy Hot Saw verseny láncfűrész háromszor fogja hangerőversenyre hívni a Harley-sokat. A Hot Saw erejéről azt érdemes tudni, hogyha egy 8-10 000 fős zárt csarnok előterében bedurrantják, akkor a látogatóknak füldugót kell húzniuk. És ezzel még nem zárul az érdekességek sora: a hazai Timbersports két ismert képviselője, Juhász István és Strúbel József Dedi egy félórás bemutatót tart majd a Harley-társadalom június 6-10. közötti találkozóján.

A tavalyi izgalmas show után idén újra összeforr a két legenda, a Harley-Davidson és a STIHL, hogy ismét felejthetetlenné tegyék az Open Road Festet. „2017-ben elkezdtünk írni egy közös sztorit a márkák történetében, amelyet mindenképp szeretnénk folytatni. Nagy megtiszteltetés, hogy legjobb faszobrászunknak, Gáborecz Istvánnak köszönhetően ridert ültethetünk az ikonikus Fat Boyra. A motoros kifaragása mellett készülünk egy másik ereklyével is a Harley-rajongóknak, ez azonban a fesztivál kezdetéig legyen meglepetés” – mondta Szentesi Levente, a STIHL marketingvezetője.

„Szívesen megyek vissza ebbe az összetartó közösségbe és vállalom az újabb kihívást, a szobrok kifaragását ilyen rövid idő alatt. Épp ezért az Open Road Festre úgy fogok érkezni, hogy fejben megvannak a modellek, amelyeket elkészítek. A 300 kilós farönköt már beszereztem” – mondta Gáborecz István faszobrász. „Biztosan teszek egy kitérőt a Fat Boyhoz is a Strand sétányra, hiszen ez egy fantasztikus emlék a tavaly együtt töltött időről” – tette hozzá a faszobrász.

Látványos küzdelem és nyers erő jellemzik a STIHL Placc többi programját is, a STIHL Timbersports bemutatót és a Hot Saw hangerőpárbajt. A STIHL Timbersports széria a világ egyik legnépszerűbb extrém sportversenye, ebből kaphatnak egy kis ízelítőt az Open Road Festre látogatók Juhász Istvántól és Strúbel József Deditől. „Ugyanazzal a hat versenyszámmal készülünk, mint amelyek a világversenyeken is vannak. Ezek mindegyike nagy technikai tudást, precizitást és erőt igényel, hiszen például 2 méter magasan állva egy 2,75 méteres törzs csúcsára rögzített tuskó elvágására igencsak koncentrálni kell. Épp emiatt szeretjük ezt a sportot” – mondta Juhász István ötszörös magyar bajnok és országos csúcstartó. A Hot Saw hangerőpárbajokon szintén bedurrannak a lóerők, hiszen a párbajok egyik részvevője a Hot Saw, amely egy rendkívüli teljesítményű, tuningolt motoros fűrész, a másik oldalon kihívottként pedig a Harley-közösség nem kevésbé erős motorjai sorakozhatnak majd fel. A Hot Saw súlya közel 30 kilogramm, sebessége akár 240 km/h is lehet. Ezt a típust csak a Timbersports versenyeken használják, de a fűrész ezúttal tesz egy kis kitérőt, hogy a Harley-fesztivál idején lenyűgözze a nagyérdeműt.

Találkozzunk a 19. Harley-Davidson Open Road Festen! Június 6. és 10 között Alsóörsön, a legmenőbb hazai motoros fesztiválon nemcsak a zenei fellépők tüzelik fel a hangulatot, hanem azok a tehetségek is, akik a fizika törvényeit meghazudtolva, sokszor a gravitációnak ellentmondva szórakoztatják majd a résztvevőket esetenként lóháton, motorra vagy biciklire pattanva, vagy éppen egy nagyteljesítményű fűrésszel zsonglőrködve.

Címkék: open road fest

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.