Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Szeptember 11. 08:21, szerda | Helyi

MSZP-közlemény a Dunaferről

MSZP-közlemény a Dunaferről

Az MSZP Dunaújvárosi Szervezetének sajtóközleménye az ISD DUNAFERR Zrt. 1500 munkavállalójának elbocsátására irányuló folyamatokkal kapcsolatban

A közlemény tartalmazza még, hogy a szocialisták milyen megoldást javasolnának az ISD Dunfaferr megmentésére:

• Az államosítás felesleges tervével szemben stratégiai megállapodást lenne célszerű kötnie a kormánynak a Dunaferr-rel és hozzáférést biztosítania a fejlesztési forrásokhoz a cég számára.
• Kérjük, hogy segítsék azt, hogy az ISD Dunaferr folyamodhasson munkahelymegtartó támogatásért a leállított kohó dolgozói és az elbocsátásra váró nem fizikai alkalmazottak esetében is.
• Korábban a Dunaferr nagy számban alkalmazta a korengedményes nyugdíjazást saját költségére. Ennek a törvényi lehetősége megszűnt. A FIDESZ-nek nagy gyakorlata van a két nap alatti törvénymódosításokban. Talán egyszer használhatná ezt jó célra is. Kérjük, hogy állítsák vissza annak a lehetőségét, hogy a cégek újra alkalmazhassák ezt az emberséges létszám-leépítési módszert.

Ezeknek a lépéseknek ugyanakkor csak akkor van értelmük, ha egyúttal végre a kormányzat és a helyi vezetés is mindent megtesz annak érdekében, hogy esély legyen a felszabaduló munkaerő összetételéhez legalább nagyobbrészt illeszkedő új munkahelyeket létrehozni a térségben. Az elmúlt hét évben munkahelyeket nem teremtettek, sőt, a térségben megjelent befektetőket különös hatékonysággal üldözték el és vették semmibe.
Ezért kérjük a kormányt és a város vezetését, hogy végre indítsák el azt az átfogó térségfejlesztési programot, ami régóta elő van készítve és keretet biztosíthat annak, hogy a térségünk felemelkedéséért tenni akarók végre dolgozhassanak. Vonják be az ISD Dunaferr vezetését a térségfejlesztési munkákba, egyeztessenek velük, jussanak megállapodásra és kezdődjön végre a munka. Mi a magunk részéről – nem törődve az előzményekkel, az eddigi sérelmekkel – vállaljuk, hogy részt veszünk ebben a munkában és azt keressük, hogy mi az, ami ezekben a nehéz időkben összeköt bennünket, itt élőket és nem azt, ami elválaszt.

Címkék: Dunaferr, közlemény, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.