Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 29. 12:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Nagy csempészfogás a debreceni repülőtérnél, lecsapott a NAV

Nagy csempészfogás a debreceni repülőtérnél, lecsapott a NAV

Mintegy 23 millió szál - kétmilliárd forint értékű - cigarettát találtak a pénzügyőrök a debreceni repülőtérnél négy kamionban és elfogták a csempészettel foglalkozó nemzetközi bűnszervezet magyar tagját

- közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
Azt írták, hogy az autóalkatrészek közé rejtett szállítmányt a debreceni repülőtéren szúrta ki a NAV: a teherszállító gépen érkezett rakományt négy lengyel kamionra rakodták át. Ahogy a járművek elhagyták a repülőtér területét, a NAV munkatársai feltartóztatták a konvojt.

Kiemelték, hogy az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, Dubajból érkezett adózatlan cigaretta behozatalával a csempészek mintegy 3,5 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

A bűnszervezet négy, eddig azonosított tagja közül hárman külföldiek, a negyedik magyar állampolgár. A magyar férfit - aki a Dubajból érkezett csempészcigi továbbszállítását koordinálta Európába - éppen külföldi utazása előtt, egy debreceni szálloda recepcióján fogták el a NAV nyomozói.

Az otthonában tartott kutatáson iratokat, elektronikus adatokat, továbbá az okozott kár megtérülésére hét nagy értékű luxusautót, több mint 300 millió forint értékű devizát és 49 karórát foglaltak le - írták.



Az Europol és az Eurojust bevonásával - nemzetközi bűnügyi együttműködésben - Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban folytak kutatások - tették hozzá.

A magyar állampolgárságú elkövetőt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

A három külföldi ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A NAV bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz, az elkövetők akár 20 évet is kaphatnak - áll a közleményben.

Címkék: csempész, NAV, pénzügyőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.