Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Október 06. 20:34, hétfő | Helyi

Nagyarányú siker az első bajnokin

Nagyarányú siker az első bajnokin

A DFVE felnőtt női együttese a hétvégén játszotta első OB I-es bajnoki mérkőzését. Az ellenfél a Szeged gárdája volt, a végeredmény pedig nagyarányú dunaújvárosi győzelmet hozott.

Az első negyedben még mindkét együttes éreztette azt, hogy a szezon első találkozóját vívják. Inkább az erőviszonyok felmérése volt a fő, ennek megfelelően hiába szerzett korán vezetést a hazai csapat, hamar egyenlíteni tudott a szegedi együttes. A második felvonástól viszont egyértelműen a Dunaújváros dominált, előbb hat, majd a végére kilenc góllal tudott elhúzni aktuális riválisától. A végeredmény tehát impozáns, 17 – 8 arányú siker, mondhatjuk, hogy a kötelező győzelem letudva.

Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület – Szeged

17 – 8 (3-3, 7-1,3-2,4-2)

Dunaújváros: Kasó, Szilágyi 3, Menczinger 2, Gurisatti, Horváth 2, Sinka 1, Slagter 4, Garda 2, Ziegler 1, Vályi V., Brávik 1, Mchunu, Vályi F. 1, Barna. Edző: Mihók Attila.

Menczinger Kata:

- Boldog vagyok, hiszen nagyarányú győzelmet arattunk a szezon első meccsén. Mint minden bajnokság kezdetén, most is volt kis drukk mindenkiben, hogy vajon hogyan is fog muzsikálni együtt a csapat. A nyáron jelentős átalakuláson mentünk keresztül, persze ezzel nem vagyunk egyedül, de azért éles szituációkban derül ki, milyenek is vagyunk együtt. Jó volt látni, hogy nagyjából minden sikerült, amit elterveztünk. Hibák természetesen még vannak, de akkor ijednénk meg igazán, ha nem lennének. Kezdésnek pedig kiváló volt ez a mai teljesítmény, az önbizalmunk a helyén van, és tudjuk azt is, mit kell majd a későbbiekben és a folytatásban kijavítani. Elmondtam mindenkinek, hogy büszke vagyok rájuk, mint egyénekre és ránk, mint csapatra. Remélem azt is, hogy minden meccs után hasonló értékeléssel élhetek majd.

Címkék: DFVE, vízilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.