Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Február 05. 14:47, vasárnap | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelmi tájékoztató

Nálunk nem lesz hétfőn tanítási szünet

Nálunk nem lesz hétfőn tanítási szünet

A Helyi Védelmi Bizottság a meteorológiai előrejelzések, valamint a védelmi munkában részt vevő szakemberekkel történő egyeztetések alapján tájékoztatja a lakosságot, hogy NEM INDOKOLT A TANÍTÁSI SZÜNET A HOLNAPI NAPON, AZAZ 2012. FEB

Természetesen amennyiben a jelenlegi helyzetben változás történik, úgy erre vonatkozóan is meghozzuk a szükséges intézkedéseket.
A Magyar Közútkezelő dunaújvárosi kirendeltségének tájékoztatása szerint, Dunaújváros és térségének útvonalai, az időjárási körülményeknek megfelelően járhatóak. Munkagépeikkel jelenleg is hóekézést végeznek, a délutáni óráktól pedig elkezdik sózni a legfontosabb útvonalakat, azaz a hidat, az M8-as autópályát, és a körforgalmi csomópontokat. Munkavégzésük folyamatos.
A Dunanett Kft. valamennyi munkagépe, kézi erő bevonásával, jelenleg is a város főközlekedési útvonalain dolgozik. A kedvezőbb időjárásnak köszönhetően a mellékutcákat is hatékonyabban tudják tisztítani.
Az Alba Volán Zrt. buszjáratainak közlekedésében nem volt számottevő fennakadás, minden helyi-, illetve távolsági járatuk megfelelően közlekedett, maximum 10-15 perces késések mellett tartani tudták a meghatározott menetrendet. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Fabó Éva Sportuszoda földszintje továbbra is nyitott ajtókkal várja az utazóközönséget, hogy fűtött termével a várakozók közérzetének javítását szolgálja.
A Dunaújvárosi Mentőállomás részéről még a mai napon is lassabb közlekedésre számíthatunk, de a mentőállomás vezetője szeretné megnyugtatni a lakosságot, minden település jól megközelíthető, így a betegellátás és a szállítás biztosított. A korábbi közleményben foglaltakhoz hasonlóan az eltelt időszakban fennakadás, illetve rendkívüli esemény nem történt. Tűzoltóinkat az eltelt időszakban sem a rendkívüli időjárás, sem pedig veszélyhelyzet kapcsán nem riasztották.
A Dunaújvárosi Vízirendészet munkájának sikerességét nem befolyásolta az időjárás. Személygépkocsis járőrözés formájában jelenleg is ellenőrzésük alatt tartják a meghatározott szakaszterületüket. A Szabadstrandon, a parttól 20 métertől beljebb történő jégen tartózkodást továbbra sem javasolják, mellyel kapcsolatban a helyszínen is figyelmeztetik a korcsolyázókat.
A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány utcai szociális szolgálata a rendőrség bevonásával, valamint a helyi szociális hálózatnak, és a dunaújvárosi polgármesteri hivatalnak a szakembereivel kiegészülve, folyamatos ellenőrzésük alatt tartják a hátrányos helyzetben, illetve a fedél nélkül élőket. Lakossági bejelentések, illetve az intézmények jelzései alapján, több helyszínt is felkerestek. Ellenőrzésük során, egy hajléktalan személyt szállítottak a tegnapi napon az ügyeletre, aki sürgős orvosi ellátásra szorult, azonban további rendkívüli esemény nem történt. Folyamatos koordináció mellett, amennyiben szükséges, helyet biztosítanak a rászorulóknak a dunaújvárosi önkormányzat négy szociális intézményében.
Dunaújvárosban továbbra is érvényben van a Pincesorra vonatkozó forgalomkorlátozás, valamint ugyancsak felhívjuk a gyalogosan közlekedők figyelmét, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében a Római városrészből, valamint a Weiner Tibor körútról levezető hosszú lépcsősor használatát mellőzzék.
A kora délutánig beérkező visszajelzések azt igazolják, hogy az eltelt időszakban sem történt rendkívüli esemény, továbbra sincs elzárt település, a rendvédelmi szervek pedig meghatározott erőikkel folyamatosan ellenőrzésük alatt tartják a kialakult helyzetet, és a bekövetkező változások tükrében meghozzák a szükséges intézkedéseket.
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a Katasztrófavédelem, műveletirányítási-vezetési pontot működtet. Veszélyhelyzet esetén az országosan ismert segélyvonalakon várják a lakosság bejelentéseit (104-Mentő; 105-Tűzoltóság; 107-Rendőrség; 112-Általános Segélyhívó).
A Helyi Védelmi Bizottság által korábban kiadott közleményben foglaltak továbbra is érvényben vannak, a változások tükrében időben és folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot a szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.


(Olvasóink, barátaink havas felvételei a cikkhez kapcsolta képgalériában...)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.