Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 17. 13:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

NAV: csaknem 390 millió forintnyi autót foglaltak le három kereskedőtől

NAV: csaknem 390 millió forintnyi autót foglaltak le három kereskedőtől

A NAV az online számlarendszer és az áfabevallások adatainak összevetésével három használtautó-kereskedő cégnél anomáliát talált, és az ellenőrzéskor csaknem 390 millió forint értékben foglalt le haszongépjárműveket.

A NAV azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a kockázatelemzési rendszerük ellenőrzésre javasolt egy autókereskedő céget, ugyanis az online számlarendszer adatait az áfabevallásokkal összevetve komoly eltérés mutatkozott.

Hozzátették, hogy a vállalat a revízió hatására benyújtotta bevallásait, de tartozásait nem fizette meg, ráadásul két másik partnerével is hasonló gondok voltak.

A revizorok kiterjesztették a vizsgálatot, és mivel a három cég együttesen jelentős tartozást halmozott fel, elindult a végrehajtás.

A NAV végül 73 gépjárművet foglalt le csaknem 390 millió forint értékben.

A gépjárművek egy részét már értékesítették mintegy 100 millió forintért, de a többi lefoglalt jármű értékesítése is folyamatos - áll a NAV közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről