Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 03. 23:30, hétfő | Helyi
Forrás: Szárszó Lajos - Dunaújváros Info

NBII-re készülve

NBII-re készülve

Az NB/II-re készül mindenki a Dunaújváros PASE csapatában. A csapat vezetése ennek érdekében olyan játékosokat szerződtetett, akik motiváltságukkal, felkészültségükkel meg tudják valósítani az egyetlen célt.

Farkas Viktor 33 éves, rutinos védő, aki 124 NB/I-es mérkőzésen szerepelt. Mindig is szerette a kihívásokat, és megújulásra készül:

- Dunaújvárosban minden feltétel adott ahhoz, hogy a kitűzött célt elérjük. Az NB/III-at simán kellene megnyernünk, de biztosan itt is lesznek nagyon kemény csapatok, majd vár ránk egy nagyon kemény osztályozó. A Magyar Kupában minél tovább szeretnénk jutni. Védőtársammal, Salamon Miklóssal nagyon jó az összhang, mintha évek óta együtt játszanánk. Hosszú távra gondolkodom, és szeretném, ha Dunaújvárosban a másodosztályban is játszhatnék.

Villám Balázs, 23 éves védő a Vasasban nevelkedett, majd Kalocsán és Baján játszott:

- Mindenféleképpen megmérettetés számomra, hogy Dunaújvárosban játszhatok, mivel csapatunk összetételéből látszik, hogy nem harmadosztályú játékosokból áll. Minden posztért harc van, ezért a célom, hogy bekerüljek és bent is maradjak a kezdő csapatban. Meg kell nyernünk a bajnokságot, majd az osztályozót. Ebben az a nehéz, hogy szinte egész évben erre az egy mérkőzésre kell koncentrálnunk, ezért a szurkolók egy küzdő, harcos csapatot látnak majd a pályán!

Sitku Illés, a kitűnő csatár több NB/I-es csapatban is meghatározó szerepet töltött be:

- Megtisztelőnek találtam a vezetők megkeresését, nagyon hamar megegyeztünk, jó helyre kerültem. A szakmai stáb is nagyon szimpatikus, itt olyan háttér van, ami mindenképpen elősegíti a munkánkat. Az NB/III-at nem tartom visszalépésnek, hiszen a célok adottak, azokat el kell érnünk. Mindannyian az NB/II-re készülünk, előtte azonban a bajnokságot kötelező megnyernünk.

Szauter István velencei, érdi, majd bajai kitérő után tért vissza:

- Fél évvel ezelőtt azt láttam, hogy egy nagyon jó csapat körvonalazódik Dunaújvárosban, komoly elképzelésekkel, így nagy örömmel tértem vissza nevelőegyesületemhez. Osztálytól függetlenül mondtam igent, hiszen nagyon szeretem a várost. Teljesítményünkben biztosan lesznek hullámvölgyek, de meg kell nyernünk a bajnokságot, majd fel kell jutnunk az NB/II-be.

Jakab Elek vezetőedző olyan játékfelfogást ígér, mely eredményes, előremutató, és közönségszórakoztató is egyben:

- Olyan vezetőség alakult, akikkel közösen látjuk a célt. Alulról kell építkezni. Folytatódik a tavasszal elkezdett munka, melynek eredménye az kell legyen, hogy részesei legyünk az egycsoportos NB/II-nek. Ez nem lesz könnyű, hiszen az NB/III színvonala nem egyezik meg az NB/II-vel, a mérkőzések erőssége más, így kell készülnünk a Magyar Kupában való minél tovább jutással is az osztályozó találkozóra. A taktikánkban kifejezetten előtérbe fog kerülni a minél több labdatartás, a rövidpasszos játék. A keret alkalmas arra, hogy akár háromcsatáros játékot is játszhassunk. Ennek az együttműködésnek a részleteiben sokat kell fejlődnünk, hiszen ez tudatos, nem pedig ösztönös mozgással jár.

Az írás a Dunaújváros Infóban jelenik meg...

Címkék: csapat, DPASE, foci, NBIII

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.