Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2011. Október 02. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ne karambolozzon, megúszhatja a baleseti adót

Ne karambolozzon, megúszhatja a baleseti adót

A sok balesetet okozó autótulajdonosokat terheli a jövőben a baleseti adó. A dán mintára bevezetésre kerülő új teherből 27 milliárd forint bevételt remél a kormány 2012-ben.

A részletek egyelőre nem ismertek, csak annyit tudni, hogy a biztosítótársaságok fizetik majd, amelyek várhatóan továbbterhelik az adót az autótulajdonosokra.

- A díjtétel emelkedik aszerint, hogy hány és milyen erőteljes balesetet okozott valaki. Nem rejtjük véka alá, hogy ez azt jelenti, hogy a biztosítók megpróbálják majd áthárítani a biztosítottakra az adót. Védekezhetünk úgy, hogy nem okozunk balesetet - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.