Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. December 04. 07:05, péntek | Helyi

Ne legyen kötelező betelepítési kvóta

Ne legyen kötelező betelepítési kvóta

A kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtés fontosságáról tartott előadást Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, aki Cserna Gábor polgármester meghívására érkezett városunkba.

- Olyan helyzet alakult ki Európában, amelyet több száz éve nem éltünk meg. Olyan helyzet van kialakulóban, amely a jövőnket is veszélyezteti. Először attól kellett félnünk, hogy bevándorlók, migránsok ellenőrizetlenül megszállják, ellepik Európát. Most meg attól kell félni, hogy egy európai uniós rendelkezés alapján kötelezően be kell fogadni olyan embereket, akik lehet, hogy nem is akarnak itt élni. A magyar társadalom többsége sem szeretné azt, hogy ellenőrizetlenül, ránk kényszerítve az ő ittlétüket, az ő itt élésüket, megtegyék azt az intézkedést, hogy befogadjunk olyan migránsokat, akik nem a mi kultúrkörünkből, nem a mi civilizációs körünkből jöttek, és nem biztos, hogy be tudnak illeszkedni. Vannak olyan tapasztalatok, hogy ez nem ment Európa más államaiban- mondta az államtitkár.
Arról is beszélt, hogy az aláírásgyűjtéssel azt szeretnék elérni, hogy amikor Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe vagy Strasbourgba megy tárgyalni, és azt próbálja bizonyítani, hogy nincs szükség kötelező kvótára, akkor azt tudja mondani, hogy a magyar társadalom jelentős része tiltakozik a kötelező betelepítés ellen, hiszen több mint egy millióan aláírták ezt az ívet.
– Reméljük, lesz eredménye is, el tudjuk érni azt, hogy a kötelező kvótát nem fogják bevezetni, nem kényszerítik az egyes tagállamokat arra, hogy befogadjunk olyan embereket, akik nem akarnak itt élni, vagy az adott társadalom nem akarja, hogy itt éljenek közöttünk sok oknál fogva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.