Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2011. Október 23. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Több mint százötven vitorláshajó-verseny volt ez évben a Balatonon, ott a hét végén három versenyt rendeznek, a Velencei-tavon pedig egy héttel később zárul a vitorlásszezon.

Tizenhat nagy versenyt rendezett az idei szezonban a Balatonon a Magyar Vitorlás Szövetség, ám ha számba vesszük a klubok által különböző kategóriákban, különböző korosztályok számára rendezett, hazai és nemzetközi versenyeket, akkor a sportcélú kishajókat érintő események száma a másfél százat is meghaladja.

– A kedvezőtlen pénzügyi környezet ellenére is sikeresnek tartjuk az idei versenyszezont, a gazdálkodási gondok a nagy kluboknál kevésbé, a kisebbeknél viszont jelentősen nehezítették a munkát. Nem érezhetőek a gyengülés jelei a magyar vitorlássportban, sőt úgy látom: az idén tovább nőtt a sportági szövetség „behajtó ereje” – tudtuk meg Szoják Balázstól, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárától.

– Jó volt látni a nagy versenyeken, elsősorban a Kékszalagon részt vevő hatszáz hajót, és meg kell említenem, hogy miközben a Garda-tavat megkerülő versenyen százötven, a szövetség által rendezett Tihanyi-félsziget-kerülőn kétszázhúsz hajó vett részt – mondta el a sportvezető.

Szombaton Füreden rendezik meg a Dockyard Kupát, a siófoki évadzárón a Stefánia-nagydíjért folyik majd a verseny, vasárnap Balatonkenese várja az őszi regattára benevezett hajókat, Agárdon pedig október 30-án a Finn- és Siklóversennyel zárul a Velencei-tavi szezon.

A hét végi ünnepnapokon indulnak utoljára személyszállító hajók a Siófok–Füred–Tihany-útvonalon, és közlekedik még menetrendi járat Fonyód és Badacsony között. A szántód–tihanyi komp reggel hétkor óránként indul a déli partról, Tihanyból pedig délután fél hatkor indul az utolsó járat Szántódra.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 12. 09:43, csütörtök | Sport

Elégedettek vagyunk az eredménnyel!

Megnyertük a power stage-t és kategória másodikként fejeztük be a versenyt - nyilatkozta a verseny után a pilóta.

2022. Május 10. 17:56, kedd | Sport

Kategóriagyőzelmet, dobogós helyeket hozott az új pálya a Korda Racingnek

A hétvégén a februárban átadott monori M-Ringen folytatódott a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, ami igencsak eredményesen zárult a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapatának hat versenyzője számára.

2022. Május 07. 10:23, szombat | Sport

M-Ring: új pálya, új remények a Korda Racing számára

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság.

2022. Május 04. 17:02, szerda | Sport

Valter Attilát a szakaszgyőzelem tenne igazán boldoggá a Budapestről rajtoló Giron

Egy szakasz megnyerése, vagy legalább egy etapon a legjobb három közé kerülés tenné igazán boldoggá Valter Attilát a pénteken Budapestről rajtoló Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen.