Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 12. 23:57, szombat | Helyi sport

Nem bírtunk Szolnokkal

Nem bírtunk Szolnokkal

Hazai pályán folytatta az NBII-es bajnoki küzdelmet a Dunaújváros PASE a Szolnoki MÁV FC Kft csapata ellen.

A két csapat az őszi szezon 8. fordulójában találkozott legutóbb, ahol szolnoki győzelem született. A végeredmény 3-2 volt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, hiszen csapatunk a tabella második helyén, míg a vendégek a tizenegyedik helyen álltak a találkozót megelőzően. Bíztunk abban, hogy csatársorunk eredményesebb lesz, mint a vendégeké, hiszen eddig a DPASE 36-szor, míg a Szolnok 31-szer talált be ellenfelei kapujába. A mi védelmünk stabilabbnak tűnt a számok alapján, hiszen tizenegy góllal kevesebbet kaptunk ellenfelünknél. A találkozó során azonban bebizonyosodott, hogy a vendégek is meg tudják szervezni a védekező feladatukat, hiszen Kis Károly tanítványai kapott gól nélkül lehozták a mérkőzést.

Dunaújváros PASE – Szolnoki MÁV FC Kft 0-0 (0-0)


Jól kezdte a találkozót a hazai együttes, akik az első percben szabadrúgáshoz jutottak, de Petneházi beívelését kifejelték a vendégek védői. Három perccel később egy baloldali akciót követően Csehi cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de a középre belőtt labdáját vetődve megfogta Pokorni.

A 8. percben a tizenhatossal egy magasságban ismét pontrúgáshoz jutottunk. Jól szállt Sárközi felé a labda, de játékosunk azt nem tudta igazán megfejelni, mert a levegőben ütközött a vendégek kapusával, aki ezt követően kisebb ápolásra is szorult. Az első negyedóra végén újabb sarokrúgást végezhettünk el. Jól tekert középre Petneházi, melyet Pokorni öklözött Villám elé, aki kapásból lőtt, de az elakadt az önfeláldozóan bevetődő védőben. Ezzel azonban még nem volt vége az akciónak, hiszen a lecsorgó labda Thiago, majd Sárközi elé került, de a lövés elkerülte a kaput. Ebben az időszakban fölényben játszott csapatunk, a labdát is többször birtokolta ellenfelénél, de gólt nem sikerült szereznünk. A 20. percben jött ki a szorításból először a Szolnok, amikor Kocsis szabálytalanságát követően a kapunktól mintegy 23-24 méterről szabadrúgáshoz jutottak.

Azt Mile végezte el, de a sorfalunk a helyén volt. Az első félóra letelte előtt Böőr szerzett labdát a felezővonalnál, jól passzolt Petneházi elé, végül a veszélyes kontrát nem sikerült lövéssel befejezni. Négy perccel később Urbin tört be a büntetőterületen belülre, ahol három védő gyűrűjében elakadt és a földre is került, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A Szolnoknak a 42. percben akadt gólszerzési lehetősége, amikor egy bal oldali szabadrúgás után a lecsorgó labdát Milinte húzta magához. Böőrnek volt még egy szép akciója a lefújás előtti pillanatban, de bal lábas lövése centikkel elkerülte a felső lécet.

A második félidőben ismét nekünk volt az első lehetőségünk egy Thiago – Urbin akciót követően, de a lövés előtti pillanatban odaért egy becsúszó védő lába, aki szögletre rúgta ki a labdát. Nyolc perc tel el ebből a játékrészből, amikor cserével próbált frissíteni Dobos Barna, aki pályára küldte a villámgyors Ato-t. Ezt követően a Szolnok csapatkapitánya, Mile vágta hasra magát a tizenhatoson belül, szerencsére elmaradt a tizenegyes. Kiegyenlítetté vált a küzdelem, melyben a vendégek a szervezett védekezésben fáradni látszottak, de azt a hazaiak mégsem tudták feltörni.

Már a 65. percben jártunk, amikor Lengyel végzett el sarokrúgás a jobb oldalról, beívelése tisztán találta meg a kaputól hat méterre álló Hamart, aki szerencsénkre rosszul célzott. Villám nagy bedobása után nem tudtak felszabadítani a vendégek, de a rövidzárlatból nem sikerült helyzetet teremtenünk. Az utolsó negyedóra elején szépen felépített kontra végén Böőr csavarta középre a labdát, amelyről lemaradtak csatáraink. A mérkőzés hajrájában több olyan lehetőségünk is volt, melyekből megszerezhettük volna a győzelmet, de sem Ato, sem Csehi nem találta el a kaput, így a találkozó gólnélküli döntetlennel zárult.

Dobos Barna (sportigazgató, DPASE): – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, mely be is igazolódott. A játékosaim mindent megtettek a győzelem érdekében, de ehhez gólt kellett volna rúgnunk. Ez most sajnos nem sikerült, bár az esély meg volt rá, többek között Ato helyzeténél. Ezeket a lehetőségeket ki kell használnunk, hogy eredményesek legyünk. Ahhoz, hogy a jól megszervezett szolnoki védelmet fel tudjuk törni, gyorsabban kellett volna járatnunk a labdát. Több jó egyéni megoldásra lett volna szükség, valamint pluszt is hozzá kell tenni ahhoz, hogy gólt szerezzünk. Egy pontot szereztünk, melyet, ha abból a szempontból nézünk, hogy második helyen van a csapat, és azt szeretnénk, hogy feljusson az első osztályba, akkor kevésnek tűnik. De ha másként nézzük, vagyis hogy az elmúlt évben még NBIII-asok voltunk, és most hol tartunk, akkor ezt sokan előre aláírták volna. Megyünk tovább, végezzük a munkánkat, és majd a végelszámolásnál meglátjuk, hogy hová jutunk így.

Kis Károly (edző, Szolnok): – Nagyon küzdelmes találkozón szereztünk a második helyen álló csapat otthonában egy pontot, mely számunkra sikert jelent. Nagyon jó csapat a Dunaújváros, így felkészültünk abból, hogy milyen gólokat szereztek eddig. Erre építettük fel védekezésünket, mely jól sikerült, hiszen kapott gól nélkül zártuk a találkozót. Bennem azonban van hiányérzet, hiszen a védekező munka annyira elfárasztott bennünket, annyi energiát fektettünk abba, hogy ne kapjunk gólt, hogy már nem maradt erőnk arra, hogy kontratámadásokat vezessünk. Az első játékrészben pontrúgásaink veszélyt okoztak, de a második félidőben nem volt komolyabb akciónk. Számunkra ez a pont is jól jön, hiszen nekünk arra kell figyelnünk, hogy ne kerüljünk a kiesést jelentő veszélyes helyre, hiszen a mögöttünk álló csapatok is sorra szerzik pontjaikat. Nagyon jó, hogy egy csoportos lett az NBII, mert sokkal kiegyenlítettebb küzdelmeket látunk, ahol minden csapat le tudja győzni a másikat.

Játékvezető: Szilasi Szabolcs. Asszisztens: Farkas Balázs, Takács Gábor

Dunaújváros PASE: Milinte Árpád – Villám Balázs, Farkas Viktor, Kocsis Gábor, Csehi Tamás, Lázár Zsolt, Böőr Zoltán, Sárközi Norbert Galambos a 79. percben), Petneházi Márk (Ato az 51. percben), Thiago Ribeiro (Perovic a 76. percben), Urbin Péter. Sportigazgató: Dobos Barna

Szolnok: Pokorni Péter – Rokszin Ádám (Bohner a 63. percben), Racskó Roland, Zvara Dávid, Mile Krisztián, Lengyel Béla, Papucsek Barna, Vári Barnabás, Hamar Ádám (B. Tóth a 86. percben), Zsolnai Róbert, Fritz Attila. Edző: Kis Károly

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.