Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 21. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nem jelölt allergén miatt három féle terméket vonnak ki a forgalomból

Nem jelölt allergén miatt három féle terméket vonnak ki a forgalomból

Nem jelölt allergén, zeller jelenléte miatt visszahívják és kivonják a forgalomból az 500 grammos kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékét, valamint az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt,

illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden a honlapján.

A közlemény szerint a Nébih hatósági ellenőrzésen mutatta ki a termékekben a zeller jelenlétét, ugyanakkor ezen allergén a termékek jelölésén nem szerepelt.

Kiemelték, a zellerre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthatnak ki a termékek, ezért kérik, hogy azokat ne fogyasszák el.

A Variocommerce Kft. weboldalán megjelent tájékoztatóban a forgalmazó kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben vásároltak a 2022. február 16-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező, 500 gramm kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékből, akkor azt vigyék vissza bármely TESCO áruházba, ahol a terméket visszavásárolják és vételárát visszatérítik - közölte a Nébih.

Az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű termék forgalmazója a Penny Market Kft.

Címkék: ízestő, allergén

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.