Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2012. Március 03. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Létrejött megállapodás a korábbi kollektív szerződésnél jóval takarékosabb, ugyanakkor a BKV dolgozóinak alapvető bérjellegű juttatásait biztosítja.

A béren kívüli juttatások azonban csökkennek, ami mintegy évi 5 milliárd forint megtakarítást eredményez a BKV gazdálkodásában, melyet más intézkedésekkel tovább növelnek.

A Fővárosi Önkormányzat a mai megállapodással minden, a kormány felé tett vállalását teljesítette, hiszen a Közgyűlés a költségvetés elfogadásával szerdán az 1+1 forint elve alapján folytatott tárgyaláson megígért támogatásokról döntött, a vállalt megtakarításokat pedig máris teljesítették. A döntések és a megállapodás nyomán mára minden olyan körülmény elhárult, mely eddig akadályát jelenthette a 32 milliárd forint normatív költségvetési támogatás folyósításának, a zárolás feloldásának.

A BKV fizetésképtelenségének elkerüléséhez a legfontosabb feladat a 2003 és 2009 között az elődök által felvett 78 milliárd forint adósság áprilisig esedékes 40 milliárd forintos részének törlesztése. Ennek érdekében ma és hétfőn a BKV-t finanszírozó összes bank vezetőivel tárgyalást folytattak, melynek célja a hitelek átütemezése. Ehhez azonban állami garanciavállalás szükséges.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 18:03, szerda | Belföld

Rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint,

2022. Július 06. 17:09, szerda | Belföld

Nőtt a Balatonra vonatozók száma

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán

2022. Július 06. 15:01, szerda | Belföld

Nagyszabású rajtaütést tartott a NAV - videó

Több mint egymillió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, Heetset, vágott dohányt, potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök egy nagyszabású fővárosi akció során

2022. Július 06. 11:55, szerda | Belföld

Megtalálták a Kis-Dunában elmerült második BVOP-s áldozatot is

Megtalálták a büntetés-végrehajtás (bv) 29 éves, hivatásos állományú tagjának holttestét Rácalmásnál, a Kis-Dunában - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.