Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Szeptember 11. 01:17, szerda | Helyi

Nem nevesítik az elbocsátásokat még

Nem nevesítik az elbocsátásokat még

Nem nevesítik egyelőre az elbocsátásokat - többek között ebben állapodott meg Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár és Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője.

Czomba Sándor leszögezte: a kormány számára a legfontosabb, hogy minél több ember dolgozzon. Ezért a kormány és a tulajdonosok képviselői megkezdték egy magas szintű találkozó előkészítését, amelyre az elkövetkező hetekben kerülhet sor.Dunaújváros, 2013. szeptember 10., kedd (MTI) – Néhány héten belül a jelenleginél magasabb szinten folytatódnak a kormány és az ISD Dunaferr Zrt. vezetése közötti tárgyalások, és addig az elbocsátandó munkavállalók nevesítését felfüggesztik – jelentette be a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és a cégvezető kedden Dunaújvárosban.
Czomba Sándor közölte, hogy azért kérték a létszámleépítés folyamatának szüneteltetését, mert "amíg a tárgyalások zajlanak, nem célszerű az elbocsátásban előrelépni".

Hozzátette: az ügy felgyorsulását várják a magasabb szintű tárgyalásoktól, amelyek célja, hogy ne néhány hónapra, hanem évekre stabilizálódjon a Dunaferr léte.

Cél, hogy a felek kialakítsanak egy, az ISD Dunaferr hosszú távú működtetését segítő együttműködést, amely a foglalkoztatási kérdéseken túl más területeket is felölelhet.
Mindkét fél célja az érdemi megállapodás, ezért a létszámleépítéssel kapcsolatos nevesítést a szervezés alatt álló találkozóig elhalasztják.

Evgeny Tankhilevich a megbeszélés során hangsúlyozta: a vállalatcsoport jövőjét a menedzsment nem a tulajdonosváltásban, hanem a kormánnyal való együttműködésben látja. A cégcsoport továbbra is elkötelezett a modernizációra irányuló beruházások és a cég hatékony működtetését biztosító program végrehajtása ügyében.

Egyetértés van abban, hogy az érdekképviseleteknek kulcsszerepük van a szociális szempontok figyelembe vételének és a munkabéke megőrzésének folyamatában.- áll az ISD Dunaferr Zrt által kiadott közleményben.

Az államtitkár ezt követően Cserna Gábor, polgármesterrel találkozott.

Címkék: Dunaferr, ISD

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.