Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 21. 10:02, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nincs döntés újabb korlátozásokról Nagy-Britanniában, de ez változhat

Nincs döntés újabb korlátozásokról Nagy-Britanniában, de ez változhat

A brit kormány nem döntött újabb korlátozások bevezetéséről, de óráról órára figyeli a koronavírus-járvány alakulását, és nyitva tartja a további járványellenes intézkedések lehetőségét

- mondta hétfő este Boris Johnson miniszterelnök. Johnson nyilatkozatának közvetlen előzményeként egész délután ülésezett a különleges helyzetekben összehívott, az adott helyzetnek megfelelően változó összetételű tanácskozó testület (COBRA), Chris Whitty angliai tisztifőorvos, a kormány egészségügyi főtanácsadója részvételével.

Az értekezlet utáni nyilatkozatában Boris Johnson elmondta: a kormány továbbra is óvatosságra kéri a lakosságot, és mindenekelőtt arra, hogy mindazok, akik még nem tették meg, adassák be maguknak a koronavírus elleni oltás harmadik adagját. "Elsöprő erejű bizonyítékok" tanúsítják a harmadik dózis védőhatását - hangsúlyozta a brit kormányfő.

A brit egészségügyi minisztérium hétfő esti beszámolója szerint a felnőtt brit lakosságnak több mint a fele már megkapta a harmadik oltási dózist.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.