Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2012. Május 17. 14:13, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Nincs felelőse a méhtámadásnak

Nincs felelőse a méhtámadásnak

Senkit nem terhel felelősség a Nagylók külterületén, az Iringó tanösvényen április 28-án történt méhtámadás miatt – közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

A turistaút mellett elhelyezett kaptárakból felszálló méhek egy kiránduló csoportot támadtak meg, 28-an megsérültek. Közülük 18 embert kórházba szállítottak, 10 sérültet a helyszínen láttak el a mentők.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a sárbogárdi rendőrkapitányságon feljelentéskiegészítés történt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt. A rendőrség megkereste az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Fejér megyei szervezetét, amely megállapította, hogy a kaptárakban lévő 700 méhcsalád telepítésével kapcsolatban nem történt szabálytalanság.

A vizsgálat megállapításai szerint a méhtámadás napján az évszakhoz képest melegebb idő volt, emiatt a méhek a megszokottnál alacsonyabban repültek. A kirándulók keresztezték útvonalukat, és az erős illatú napvédő és rovarriasztó krémek, amelyekkel az emberek bekenték magukat, irritálták a méheket, ez vezethetett a támadáshoz. Az első csípéseket követően fellépő pánik még agresszívebbé tette a rovarokat.

A kirándulást szervezők a túrát megelőző napon bejárták az útvonalat, de akkor semmi olyan körülményt nem tapasztaltak, amely visszatartotta volna őket a kirándulástól. Mivel a szervezők a tőlük elvárható alapossággal mérték fel a túra útvonalát, valamint a méhcsaládok tulajdonosai is betartottak minden előírást a telepítéssel kapcsolatban, büntetőjogi felelősség senkit nem terhel a méhtámadás miatt. Fentiek alapján a sárbogárdi rendőrkapitányság elutasította a feljelentést – áll a közleményben.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 06. 13:18, péntek | Kék hírek

A nyílt utcán lőtt rá rokonára Győrben

Győrben egy gázriasztó pisztolyból adott le családtagjára egy lövést a 21 éves férfi, akit a rendőrök mintegy tíz perc leforgása alatt elfogtak.

2023. Január 05. 11:41, csütörtök | Kék hírek

Egy bakonyi faluban találtak rá a rendőrök a Szlovákiából eltűnt 15 éves lányra

Egy szlovák állampolgár eltűnéséről tájékoztatta a rendőrséget a külföldi társszerve. A fiatal lány nyugtalanító eltűnését édesapja jelentette be 2023. január 3-án.

2023. Január 04. 16:18, szerda | Kék hírek

Győrbe ment bulizni szilveszterkor a 24 éves Barbara, azóta nem látták

Utoljára életjelet 2023. január 1-jén a hajnali órákban adott magáról, amikor ismeretlen személy telefonjáról felhívta az édesanyját.

2022. December 20. 17:36, kedd | Kék hírek

Bűnszervezetet számolt fel a TEK Pápán

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt.