Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 28. 18:51, hétfő | Helyi

Belváros: nincs megállás!

Belváros: nincs megállás!

Jó ütemben halad a projekt.

Dunaújváros belvárosában a KDOP-3.1.1/D1-12-k-2012-0001 számú, „A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja” c. pályázat keretében július 28-tól a következő munkálatok várhatóak.

• Körforgalom: A 3. ütem következik, mely a körforgalom környéki parkoló építéseket jelenti. A parkolók kivitelezése augusztusban készül el, így a komplett körforgalmi projektrész is.
• Polgármesteri Hivatal „C” szárny: Szerkezetépítés, villamos és gépészeti munkálatok, falazás, tovább folytatódnak a belső szakipari munkák (aljzatolás, szigetelés, szárazépítés, lakatos munkák, hidegburkolási munkák, segéd – és teherhordó acélszerkezeti munkálatok, tűzvédelmi bevonatolás, betonozási munkák). Folytatódik a földszinti rész átalakítása. A nyílászárók és a tetőkupolák, valamint a bővítmény acélszerkezetének beépítése megtörtént.
Megkezdődik az acélszerkezet tűzgátló és végleges festése. Ezután az elhelyezésre kerülő üvegek fogadószerkezetének kiépítése következik, és folyamatosan kivitelezésre kerül a homlokzati állvány építése. Az állványról végzik a homlokzattisztítási munkákat. Elkezdődött a multifunkciós előadóterembe kerülő akusztikus burkolat tartószerkezetének építése és az álmennyezet építése.
• Városháza tér és sétány: A földmunkák, a villamos kábel fektetések folytatódnak. A vasbeton műtárgyépítési munkák is haladnak. A medence és környezetének vasbeton szerkezete elkészült. A földmunkaszintek és tükörkészítés folyamatosan halad, ennek folytatásaként pedig a szegélyezés és térburkolások.
• Játszótéri kiszolgáló épület: Az acélszerkezeti váz építése befejeződött. Folytatódnak a szigetelési munkák, a tűzvédelmi bevonatolási munkák, a homlokzatburkolási munkák (oldalfalak, tető), illetve folyamatosan haladnak a belső szakipari munkák (aljzatolások, szigetelések, szárazépítés, gépész és villamos alapszerelés) is. Felbontásra került a Korányi sorház járdája és ezzel megkezdődött a járda felújítás.
• Játszótér: Leszállításra került a játszóeszközök I. üteme. Folyik a terület tükör készítése majd a játszóeszközök helyszínre szállítása, összeszerelése és elhelyezése a kiviteli terveknek megfelelően.
• Parkolók: A parkolók 90%-ban elkészültek, de a lakosság még ezeket nem használhatja.

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy a mai naptól életbe lép a Dunaújváros, Aranyvölgyi út – Vasmű út – Tanács utca körforgalmú csomópont építésének III. üteme, a forgalom ezután a már elkészült új körforgalmon keresztül bonyolódik a Tanács utcai ki-be hajtó kivételével. Ez csak a 3. ütem befejezése után kerül átadásra.

Kérjük a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a kihelyezett útjelző táblákra!

A Városháza tér előtti parkolók megszűntek, illetve a múzeum környéki terület egyaránt a kivitelezési munkák miatt lezárásra került. Ideiglenes parkolók kialakítására az Október 23. tér 9. számú lépcsőház mögötti volt tanpályán került sor.
Áthelyezésre kerül majd a felvonulási terület a Széchenyi park kavicsos részére, ezután megkezdődik a Városháza mögötti parkoló felújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.