Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 05. 07:28, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nő a magyarországi használt autók exportja a gyenge forint miatt

Nő a magyarországi használt autók exportja a gyenge forint miatt

Nőtt a külföldi vevők érdeklődése a fiatal, keveset futott magyarországi használt autók iránt a kereskedők tapasztalatai szerint, a gyenge forint hatására - ismerteti a DasWeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A gyengülő árfolyam akár több ezer eurós nyereséget eredményezhet egy-egy autónál, így a nyugati országokból érkező vevőknek már vonzó Magyarországon megvásárolni a jó minőségű használt kocsikat - mutatnak rá. Példaként hozzák, hogy egy 10 millió forintos autó esetében akár 2600 euró is lehet a nyereség a tavaly nyár vége óta kialakult árfolyamkülönbség következtében.

Gyenge forint esetén a fiatal, jó állapotú gépkocsikat viszik el a külföldi vásárolók, akik nem ritkán flottát vásárolnak fel Magyarországon, hogy még nagyobb nyereséget realizáljanak - közölte Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója. Megjegyezte: ez lassítja a koros magyarországi gépjárműállomány fiatalodását.

A közlemény idézi a Központi Statisztikai Hivatal adatait: 2017-ben 18 956 autót vittek külföldre Magyarországról az autókereskedők, 27,1 milliárd forint értékben. A DasWeltAuto várakozásai szerint idén ez a szám nőni fog.

Frank György kitért arra, hogy a jelenlegi árfolyam az importra is hatással van, de csak a drágább kocsikat érinti. Valamivel kevesebb fiatal jármű érkezik Magyarországra a határon túlról, ám az idős, 10-15 éves kocsik behozatala nem mérséklődik, mivel alacsony értékük miatt pár tízezer forint csupán a differencia - mutatott rá a márkaigazgató.

A DasWeltAuto a Volkswagen csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungaria használtautó-üzletága, amely 30 értékesítőhellyel rendelkezik országszerte. A hálózat 2017-ben 6784 állapotfelmérésen átesett, szervizelt, garanciális használt autót értékesített, 8 százalékkal többet, mint az előző évben.

Címkék: export, használt autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.