Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2011. Október 04. 14:17, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Nógrádi turisztikai beruházás átadásával megnyílt a XV. Erdő Hete

Nógrádi turisztikai beruházás átadásával megnyílt a XV. Erdő Hete

Az Ipoly Erdő Zrt. ökoturisztikai attrakcióinak átadásával megnyitotta a XV. Erdő Hete rendezvénysorozatot.

Balla Mihály, parlamenti képviselő és Dr. Seregi János, a Magyar Fejlesztési Bank ügyvezető igazgatója adta át az Ipoly Erdő Zrt. több mint félmilliárd forintos turisztikai beruházásait péntek délben Szendehely-Katalinpusztán.

– A sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően a közvagyon gyarapodott, munkahelyeket teremtettünk, a beruházások révén pedig a vidék fejlődéséhez járultunk hozzá – mondta köszöntőjében Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója a társaság új turisztikai attrakcióinak átadásán szeptember 30-án délelőtt, Szendehely-Katalinpusztán.

Mint emlékezetes, az állami erdészeti vállalat az Észak-Magyarországi Operatív Programnak (ÉMOP) köszönhetően, Nógrád megye négy településen, mintegy félmilliárd forint uniós támogatásból, és körülbelül nyolcvanmilliós saját forrásból valósíthatott meg ökoturisztikai beruházásokat. A Budapesthez közeli Szendehely határában, a Gyadai-tanösvényrendszer közelében elkészült a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola. Diósjenő mellett, a Börzsöny kapujában, az egykori erdőgondnoki háznál Erdei Szabadidőparkot alakítottak ki négyhektáros területen. Balassagyarmat-Nyírjesben közelében meglévő füvészkert vadasparkkal, túraútvonalakkal, játszóterekkel bővült. Hollókő közelében pedig a Cserhát legnagyobb fahídján átvezető tanösvény épült.

– Ezek a beruházások az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai hálózatának legújabb darabjai, amelyek több éves előkészítő munka után valósulhattak meg – folytatta a társaság vezetője. – Ezeken a helyeken hozzáférhetővé tesszük azt a tudást, amivel az erdészeink rendelkeznek, és ezzel a hatékony, környezettudatos nevelést szolgáljuk.

Balla Mihály, Nógrád megye országgyűlési képviselője az avatóünnepségen, többek között, arról is beszélt, hogy az Ipoly Erdő Zrt. négy új turisztikai beruházása szervesen kapcsolódik a „Varázslatos Nógrád” üzenethez, amit a megye szeretne közvetíteni önmagáról. Hayer Mihály, Szendehely polgármestere pedig örömét fejezte ki amiatt, hogy olyan létesítményt avathat a község határában, amelyik az oktatást és a nevelést szolgálja.

– Aki ide eljön, gazdagodjon a lelke – mondta Beer Miklós, a váci egyházmegye megyéspüspöke, aki rendszeres látogatója a Katalipnuszta környéki erdőknek. Mint mondta, a terület egykor püspöki birtok volt, ahol úgy érzi, ma is szívesen látják az erdészek. – Adjunk hálát, hogy észrevehetjük azt a sok szépet, amit az Úr megteremtett körülöttünk.

A nemzeti szalag átvágása előtt Zambó Péter, az idén 160 éves Országos Erdészeti Egyesület elnöke is köszöntötte a megjelenteket, egyben az Ipoly Erdő Zrt. ökoturisztikai attrakcióinak átadásával megnyitotta a XV. Erdő Hete rendezvénysorozatot.

OrientPess Hírügynökség
Kép: OrientPress

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 28. 13:39, kedd | Belföld

MÁV: nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között

Nyolc év után, napi 5 vonatpár közlekedtetésével újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.