Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Július 14. 20:58, hétfő | Helyi

Női kézilabdázóink szép tervekkel, a keretet megerősítve vágnak neki a bajnoki és kupaküzdelmeknek

Női kézilabdázóink szép tervekkel, a keretet megerősítve vágnak neki a bajnoki és kupaküzdelmeknek

A rendkívül sikeres tavalyi szezon után is motiváltan vág neki az előtte álló új idénynek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Campus étteremben tartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját hétfőn kora délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. A rendezvényen a csapat vezetői, valamint az együttes tagjai mellett Cserna Gábor polgármester, illetve együttesünk leghűségesebb szurkolói is részt vettek.

Az évnyitó elején Szemenyei István ügyvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Cserna Gábor polgármester vette át a szót, aki bevezetőjében elmondta, hogy az elmúlt szezonban beérett az a tervszerű munka, amit a DKKA vezetése kitűzött maga elé, s egy olyan csapat mérkőzésein drukkolhattunk az egész évben, mely minden dicséretet megérdemelt. Éppen ezért az önkormányzat is méltán, nagy felelősséggel tud a kézilabda mellé állni, már csak azért is, mert a felnőtt csapat mellett az utánpótlás fejlesztése is kiemelten nagy szerepet kap az akadémiánál, s ez rendkívül fontos hajtóerő, mely mellé erkölcsileg, valamint anyagilag is teljesen mellszélességgel és örömmel állhat az önkormányzat.

Ezt követően ismét a DKKA ügyvezetője, Szemenyei István vette át a szót, aki beszámolt az együttest érintő személyi változásokról. Mint azt elmondta, Nagy Éva és Triffa Ágnes érkezésével három kiváló képességű kapusa lesz a csapatnak, s ez amellett, hogy egészséges versenyhelyzetet teremt majd a hálóőrök között, mindenképpen jó hatással lehet a gárda teljesítményére is. Azari Fruzsinára a jobb szélen várhat kulcsszerep az új szezonban, Takács Bianka egy rendkívül tehetséges beállós, aki Dunaújvárosban végleg kiteljesedhet, míg Kamper Olívia érkezésével a Kohász támadójátéka lehet még színesebb az előttünk álló idényben. Mint azt megtudtuk, a csapat vezetése jelenleg nem tárgyal újabb igazolásokról, ám ez nem zárja ki azt, hogy a jövőben újabb játékossal erősítse meg keretét az együttes.

Ahogy Cserna Gábor, úgy a DKKA ügyvezetője is külön kitért az utánpótlás kérdésére, s elmondta, hogy idén az akadémia átveszi a DVSI közel 60 játékosát, s emellett a Rudas iskolában sporttagozatot is indít, ahol tizennégy játékos további pallérozódását segítnék a következő tanévben. Az elsődleges cél az a jövőre nézve, hogy egy olyan kétszáz fős utánpótlás bázist hozzanak létre, ahol minden szempontból minőségi képzést tudnak nyújtani a fiatal játékosok számára.

Visszatérve a felnőtt együtteshez, a csapat ügyvezetője elmondta, hogy az előző, kiemelkedően jól sikerült szezon után idén is nagy elvárásokkal néznek a szezon elé, de ismerve a szakmai vezetést és a játékosokat, biztosak abban, hogy mindenki igyekszik majd maximálisan megfelelni a kitűzött céloknak. A bajnoki csatározások mellett nagyon izgatottan és elszántan várják az EHF Kupa küzdelmeit is, hiszen hosszú évek után kerül vissza a dunaújvárosi kézilabda a nemzetközi térképre, ami plusz motivációt jelent a klub minden alkalmazottjának.
Az akadémia pénzügyi helyzetéről megtudhattuk, hogy tervezhető, stabil költségvetéssel dolgozik a klub, mely a TAO-támogatásból 800 millió forint lehívását pályázta meg. Ebből a pénzből első ütemben a sportcsarnok felújítását finanszíroznák a naptári év végéig, míg a második ütemben egy munkacsarnok felhúzása, illetve a sportcsarnok kibővítése szerepel az előzetes tervekben, melyre 2015-ben kerülne sor.

Szemenyei István beszámolója, valamint elképzelései után Mátéfi Eszter vezetőedző tagadta magához a stafétabotot, s nem csak a csapat tavalyi szezonjáról, hanem a felkészülés menetéről is beszámolt. Csapatunk szakmai vezetője kiemelte, hogy egy rendkívül sikeres szezont hagyott a háta mögött az egyesület, s továbbra is az a céljuk, hogy a két éve megkezdett úton tovább haladva tegyék még erősebbé és sikeresebbé a DKKA női kézilabda csapatát. Mátéfi Eszter szerint a kőkemény munka, a játék iránti alázat, valamint az egymás iránt mutatott tisztelet voltak a tavalyi siker alappillérei, éppen ezért ezt szeretné viszontlátni az előttük álló idényben is.

A DKKA nyári felkészülésével kapcsolatban kiderült, hogy a napi edzések mellett tizennégy felkészülési találkozó vár a csapatra nyolc hét alatt, s két tornán is részt vesznek majd Ferlingék, akik előbb a Vác otthonában, majd a hazai rendezésű Kohász Kupán mérkőznek meg ellenfeleikkel. Ezeken a tornákon kívül is vár még feladat a pályán Ferlingékre, hiszen a viborgi edzőtáborban – ahová a junior és az ifjúsági csapat is utazik – a kínai válogatott mellett a házigazdákkal is megmérkőznek majd. Mátéfi Eszter egyértelműen bizakodva tekint a jövő elé, mivel a csapat magja együtt maradt, ráadásul sikeréhes, jó játékosokkal sikerült tovább erősíteni a keretet, így az együttes rendkívül lelkes szurkolótáborának segítségével még tovább fejlődhetnek az előttük álló szezonban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.