Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 12. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Máthé Zoltán

Novák: Magyarország a család védőbástyája

Novák: Magyarország a család védőbástyája

Magyarország a család védőbástyája Európa- és világszerte - hangsúlyozta a miniszter szombaton a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keretében a Margitszigeten rendezett családi nap .

Novák Katalin a család megtartó erejét hangsúlyozva azt mondta: a család a kezdet és a vég, "ahova születünk, és ahonnan szeretnénk eltávozni ebből a földi világból".

"Mi magyarok (.) pedig a család védőbástyája vagyunk Európa-szerte és mondhatom azt, világszerte" - hangoztatta miniszter. Hozzátette: a mostani rendezvény "élő cáfolata annak, hogy a hagyományos családoknak már nincs létjogosultsága".

Novák Katalin hitet tett amellett, nemcsak a magyar kormánynak kellene dolgoznia a családokért nap, mint nap, hanem minden döntéshozónak ezt kellene tennie. "Számunkra az őseink, a szüleink és a nagyszüleink jelentik a múltat és a gyermekeink, unkáink a jelentik jövőt; ők adnak értelmet (.) az életünknek" - fogalmazott.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összefüggésben úgy fogalmazott: "itt vagyunk, hogy köszönetet mondjunk azért, hogy együtt lehetünk, hogy lehetnek gyermekeink, szüleink és lehet olyan szerető család, amely körülvesz bennünket". Novák Katalin ezen a ponton köszönetet mondott saját szüleiért, férjéért, gyermekeikért, és azért, hogy - mint mondta - a családok érdekében végezheti szolgálatát.

"Ezt fogjuk tenni a jövőben is, ha lesz rá lehetőségünk, akkor jövő áprilist követően is" - utalt a 2022-es országgyűlési választásokra Novák Katalin.

A szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a családi napon két színpadon beszélgetésekkel, zenével, ismert előadókkal várták a családokat. A nagyszínpadon fellépett mások mellett Szalóki Ági népzenész, a Debreceni Hajdú néptáncegyüttes, a Kaláka együttes és Berecz András mesemondó, a Misztrál együttes és az Eucharist zenekar. Hetven sátorban kézműves foglalkozásokkal, lelki beszélgetésekkel, gyónási lehetőséggel, a gyerekeket kincskereséssel, falmászással, sportolási lehetőséggel várták a résztvevőket a szerzetesrendek és közösségek.

A családi nap több ezer résztvevője 15 óra után kezdett átvonulni a Margitszigetről a Kossuth térre, ahol 17 ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. A szentmise előtt beszédet mond I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.