Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 04. 02:07, szerda | Helyi

Nyári tábor szabadtéri előadásokkal

Nyári tábor szabadtéri előadásokkal

Az MMK Alkotás és játék a szabadban bejárós kézműves tábora az idei nyáron is nyitott kapukkal fogadja a vakációzókat. Heti turnusváltással, de a jól megszokott, bevált programokkal, csütörtökönként szabadtéri táncmesejátékokkal,

- Sikeres az alkotó tábor, már óvodás korúak is járnak hozzánk. Most is van hét gimnazistánk, akik 2003-tól, a kezdetektől minden évben itt vannak. Persze jönnek új táborozók, és egyre többen mondják, hogy „köszönöm szépen”. A cukorbetegünk három éve visszatér, van két szívbeteg, külön figyelmet kapnak, alkotnak, játszanak.

Sajátos nevelési igényű gyerekeket is hoznak, ők is be tudnak illeszkedni – tudtuk meg Kováts Rózsa táborvezetőtől. Az alkotói foglalatosságok közül az idén a legkedvesebb a gyertyamártás és az új eljárással készülő kosárfonás. A papírt megsodorjuk, így nem olyan kemény, mint a nád vagy a fűzfa, a legkisebb is tudja csinálni. Nagyon imádják. Jó a hangulat. A korábbi évektől eltérően, most tele vagyunk fiúkkal. A vásári komédiákat már három éve a táncos mesejátékok és táncházi programok váltották fel, azóta folyamatosan a Mezőföld Kulturális Egyesület vezetőjével, Suplicz Mihállyal és a Baracsi Néptáncegyüttessel dolgozunk együtt.

A Dunaújváros Ifjúságáért díjazott Suplicz Mihály a táncszínházas tapasztalataira építve jött rá, hogy mesés, humoros produkciókra van a leginkább szükség. Különböző táncokból építkezve, a „77 magyar népmese” kötetből merítve készülnek táncos mesejátékaik. Az MMK táborában helyet kapó előadásokra a környékbeli táborok résztvevőit is bevonják, de bárki beülhet az árnyat adó hűs fák alatt kialakított nézőtérre, hogy azután egyszerű díszletek között, annál pompázatosabb jelmezekbe bújva láthassák a baracsiak élvezetes előadásait.

- Július utolsó két hetében két táncházat rendezünk. A július 19-i „Nem messze van ide Kalocsa” címet viselő összeállításunkban a kalocsai táncok, a „Szivárványos az ég alja” programunkban a szatmári táncok alaplépését, a páros fogásokat és szokásokat ismerhetik meg a résztvevők, daltanulással kombinálva. Hangszerbemutatót tart Gárgyán Zoltán klarinétművész, aki egyébként furulyán kíséri előadásainkat. Előkerül majd a tárogató, a klarinét, így szépen a gyerekeket beavatjuk… Ez az egész májmétely módon működik, remélhetően úgy megfertőződnek, amiből nem lehet kigyógyulni – fogalmazott a néptáncegyüttes vezetője.

Az Apáczai Csere János utca 11. szám alatti MMK-ban található tábor heti váltásban, 8 órától 16 óráig, július 27-ig tart. Jelentkezni a táborvezető Kováts Rózsánál a 25/405-663-as telefonszámon lehet.


Szente Tünde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.