Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 11. 07:01, kedd | Helyi

Nyílt levél az MLSZ-nek a "dunaújvárosi üggyel" kapcsolatban

Nyílt levél az MLSZ-nek a

A DUNAÚJVÁROS feliratú, a város címerét és a történelmi Magyar Királyságot ábrázoló transzparens (a képen) eltávolítására szólított fel az MLSZ-ellenőr a hétvégi DPASE-Sopron focimeccsen.

A Red Alert szurkolói csoport felháborítónak tartja az ellenőr intézkedését, s az alábbi nyílt levéllel fordult a nyilvánossághoz.

"A fenti molinó egyébként sok éve szerves tartozéka a Dunaújváros mérkőzéseinek, több száz alkalommal függött már a kerítésen, egyetlen egyszer sem volt olyan MLSZ ellenőr, akinek baja lett volna vele.

...

- Ezért tehát szeretnénk érdeklődni, hogy az MLSZ ellenőr miért és milyen jogszabályra alapozva tette azt amit tett?

- Mi az MLSZ álláspontja a történtekről?

- Számíthat-e bármilyen retorzióra a mérkőzés ellenőre, vagy épp ellenkezőleg, a dunaújvárosi klub?

- Ki volt a mérkőzés ellenőre?

- Mit tesz az MLSZ, hogy a jövőben ilyen ellenőri túlkapások ne forduljanak elő?!

Az eset egyébként véleményünk szerint rávilágít arra, hogy mennyire ad hoc jelleggel bánnak az MLSZ versenyrendszerében zajló mérkőzéseken a “politikainak” titulált jelképekkel. Ami egyik stadionban üdvözölt és szívesen látott, az egy másikban tiltott. Amit egyik héten még ki lehet rakni, azt jövő héten az ország másik szegletében lehet, hogy leszedetik a szurkolókkal.

Úgyhogy arra gondoltunk, hogy szíveskedjenek elmondani a szurkolóknak és egyszer és mindenkorra tisztázni: mik azok a jelképek amiket SZABAD magyar stadionokba bevinni és mik azok, amiket NEM SZABAD. Az eddigi gyakorlat alapján ugyanis minden jelképre ráhúzták, hogy “politikai” vagy “rasszista, gyűlöletkeltésre alkalmas” és ezzel az indokkal szedette le a transzparenseket egy-egy túlbuzgó MLSZ ellenőr. Ezért véleményünk szerint szükség lenne arra, hogy a szurkolóknak megmondanák KONKRÉTAN, hogy mit lehet és mit nem.

- Szabad-e például Nagy-Magyarországot, a történelmi Magyar Királyság egykori határait ábrázoló jelképet, molinót bevinni a magyar pályákra? Szabad-e bevinni ezeket Válogatott meccsekre? Üdvözlendő vagy üldözendő ma ez a jelkép a Magyar Labdarúgó Szövetség számára?

- Szabad-e az Árpád-házi királyok történelmi lobogóját, a köznyelvben csak “árpádsávos” lobogónak nevezett zászlókat bevinni a magyar stadionokba?

- Szabad-e a székely zászló kitűzése az MLSZ rendezvényein?

- Szabad-e nemzeti ünnepeinkről (március 15., október 23.) vagy épp Trianonról megemlékeznünk nekünk, szurkolóknak – vagy ez politikai cselekedetnek számít, tehát nem kér belőle az MLSZ?!

- Tiltott tettnek számít-e például egy kiírás, mely a határon túli magyarokkal való szolidaritásról szól, vagy például amely támogatja a székely autonómia ügyét?! Ez az MLSZ-t zavarja-e vagy sem?!

- Ha mindezek nem számítanak tiltott jelképeknek, hogy fordulhat elő időről időre, ráadásul évek óta, hogy nem kezelik egységesen ezeket a szimbólumokat. Miért nincs világos határ meghúzva ebben a kérdésben, csak általánosság, mely okot ad a rendezőknek vagy épp ebben az esetben az MLSZ ellenőrnek a rugalmas értelmezésre?!

Kérjük és várjuk megtisztelő válaszukat.

Tisztelettel,

Ultras Liberi

.

Egyébként azt még hozzá szeretnénk tenni, hogy a dunaújvárosi szurkolók az egész hétvégét a Duna-menti gátakon töltötték, csak a meccsre jöttek vissza a városukba. Miközben az egész ország, benne különösen a magyar szurkolói társadalommal és a nemzeti radikálisokkal heroikus küzdelmet folytattak az árvízzel, addig volt egyetlen egy valaki, egy utolsó megyei MLSZ-ellenőr, aki képes volt felstuffolni magát egy Nagy-Magyarországon, ráadásul a Trianon-emlékhéten. Szánalmas, felháborító és minden jóérzésű magyarnak ökölbe szorul tőle a keze…

Ultras Liberi

Címkék: DPASE, foci, mlsz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.