Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 29. 17:37, péntek | Helyi

Nyílt napra várták az érdeklődőket

Nyílt napra várták az érdeklődőket

Megismerhették, bepillantást nyerhettek a kormányhivatalok munkájába az érdeklődők csütörtökön. Az ország minden járásában nyílt napot tartottak, a mi városunkban a Dunaújvárosi Főiskola adott otthont a rendezvénynek.

Cserna Gábor Dunaújváros MJV polgármestere elmondta, a személyesen kapott visszajelzésekből is arra engedik következtetni, hogy a polgárok megismerték, megszerették, elfogadták, hogy bizonyos hatáskörök a járási hivatalhoz kerültek:
- Nemcsak elfogadták, de azt mondják az emberek, hogy sokkal udvariasabb, kiegyensúlyozott, türelmes, a polgárokat jobban segítő munka folyik a kormánytisztviselők körében. Mindaz, hogy a mi épületünkben van mindkettő, csak erősíti a járási és kormányhivatal kapcsolatát. Fontos kihangsúlyozni, hogy a belváros felújítási programunkban a Kormányhivatal is külön elemet kapott, akadálymentesített új helyen, az Október 23.-i téren alakítják ki, a korábbi házasságkötő helyén. Az, hogy egy ilyen napot megszervezett a Közigazgatási Minisztérium azért fontos, mert az eredeti célokat igazolja, nevezetesen, hogy egy emberbarát, polgár-közeli közigazgatás jön létre. A különböző szakigazgatási szervek bemutatják a kormányablakok és a járási hivatal szakmai munkáját.
Dr. Galambos Dénes, Fejér megye kormánymegbízottja elmondta, a kormányablakok új helyen történő kialakítása minőségi változást eredményez.

- A kormányablakokkal kapcsolatban nagyon jól teljesítettünk, Dunaújvárosban az új elem, hogy az okmányirodával együtt fog nyílni majd új helyén az ablak, ami olyan minőségi változás, hogy reggel 8-tól este 8-ig, munkaidőn kívül is állnak a polgárok rendelkezésére.

A jövő év februárjára tervezett átadást megelőzően minden szempontból fókuszált találkozónak számított a nyílt nap, mint azt Dr Kovács Péter járási hivatalvezető is megerősítette:
- A Kormányhivatalok nyílt napján két fő irányt tűztünk célul. Az egyik szakmai előadások formájában kerül bemutatásra, a másik vonulatban pedig kormányhivatali expó keretében mutatunk rá a gyakorlatiság oldaláról, az ügyfélszolgálati oldalról arra, hogy valójában miként valósul meg a közigazgatás szolgálati rendszere. Azt gondolom, november végén húzhatunk majd egy mérleget, s a járási hivatal működőképes, életképes – a kezdeti problémák teljesen megszűntek, s várjuk azokat a jogszabályi változásból adódó feladatokat, amiket szintén el kell majd látnunk.
(pálinkás)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.