Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Június 08. 11:42, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyomozás a legkedveltebb borvidék után

Nyomozás a legkedveltebb borvidék után

Koccintsunk együtt minél többen 2012-ben is a magyar bortelepülésekért

- hirdette meg Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a civil kezdeményezésű versenyt a Gourmet Fesztiválon, a Millenáris Parkban.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogat minden olyan kezdeményezést, amely beleillik a tárca helyi gazdaságokat erősítő törekvésébe - áll a kormany.hu oldalon. A rendezvény szervezői és támogatói bíznak abban, hogy a vidéki élet részeként a magyar borkultúra még fontosabb helyet kap a települések életében, és borvidéktől függetlenül képes megmozdítani borászokat és fogyasztókat egyaránt.

A felhívásra tavaly több mint 7000 ember koccintott egyszerre szerte az országban, mintegy 100 borászat részvételével. Első alkalommal Kiskőrös lett az ország legkedveltebb borvidéki települése.

A szabályok most is változatlanok, a legkedveltebb borvidéki település címet azok a falvak, városok nyerhetik el, amelyeknél - az adott helység lélekszámát is figyelembe véve - a legtöbb borász és borkedvelő koccint 2012. szeptember 1-jén 16 órakor.

A Koccintás 2012 eseményen minden borvidékbe sorolt település bemutathatja borászait, borait, versenybe szállhat a címért. A megmérettetésre bármelyik borvidéki település jelentkezhet, részvételi díj nincs. Az ünnepélyes eredményhirdetés szeptemberben, a Budavári Borfesztiválon lesz.

Bárki jelentkezhet az eseményre szervezőként, amelyhez csak egy egyszerű jelentkezési lapot kell kitölteni. A jelentkezési lap elérhető itt: (www.koccintas.hu), vagy igényelhető az info@koccintas.hu e-mail címen, illetve a 06-1-269-12-76-os fax számon. Részletes információ a www.koccintas.hu honlapon olvasható. A jelentkező települések és a pontos helyszínek folyamatosan frissülnek a Facebookon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során