Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 25. 15:08, hétfő | Sport

Nyomunkban a fél mezőny

Nyomunkban a fél mezőny

Esélylatolgatás a jövőre nézve. Még egy mérkőzés az őszi szezonból, aztán kiderül, hogy honnan lehet folytatni tavasszal.

Kevesen hittük volna, hogy a tavalyi feljutás után is ennyire erősek maradunk. NB2-es újoncként sorra vertük a fiatalabb játékosokkal teletűzdelt csapatokat. Sőt! Még az elsőosztályú brigádok ellen is tisztesen helytálltunk. A feljutás nem cél, de mint tudjuk, evés közben jön meg az étvágy, egy ilyen ősz után van miért jót remélni.

November 29-én péntek délután 15:30-kor a Vasas otthonában vívja meg idei utolsó bajnoki mérkőzését a Dunaújváros PASE felnőtt labdarúgó csapata. Piros-fehér fiaink jelenleg 32 ponttal, a Nyíregyháza mögött mindössze 3 egységgel lemaradva várhatják az előrehozott tavaszi szezon első fordulóját. A Szpari eddig gyakorlatilag végiglépett ellenfelein, kétségkívül az elmúlt hónapok legösszeszedettebb brigádját tisztelhetjük benne. A hétvégére prognosztizált hideg időjárás azonban okozhat még meglepetéseket.

Amennyiben Ajkán hazai siker születik, a PASE pedig legyőzi az angyalföldieket, a fellépő pontegyenlőség végett egyforma esélyekkel várhatnánk a folytatást.

Miközben a nem remélt feljutás gondolatán ábrándozunk, érdemes egy pillantást vetni a középmezőny keveredésére. A harmadik helyezett Siófok és a nyolcadik Zalaegerszeg között úgyszintén csak egy győzelemnyi pontkülönbség van. Az előzetes várakozások szerint nagy küzdelem vár a Balatoniakra, hiszen a Balmazújváros szintén az őszi dobogóra hajt. Míg a Gyirmót a Szolnokkal, addig a Békéscsaba a tatabányaiak ellen vívnak majd ki-ki meccset. A kezdeti hullámvölgyből kilábaló ZTE az utolsó Kozármisleny vendégeként jó eséllyel pályázhat a három pontra. A felsőház tehát sűrűsödni látszik, így egy jó téli igazolási periódust követően szinte bárki a két éllovas nyomába eredhet – bízzunk benne, hogy mi sem maradunk le a fegyverkezésben, és bár nem célunk a feljutás, hátha összejön.

Persze ne rohanjunk ennyire előre, hiszen vár még ránk 90 küzdelmes perc, a viharos pesti szürkeségben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.