Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2013. November 25. 15:08, hétfő | Sport

Nyomunkban a fél mezőny

Nyomunkban a fél mezőny

Esélylatolgatás a jövőre nézve. Még egy mérkőzés az őszi szezonból, aztán kiderül, hogy honnan lehet folytatni tavasszal.

Kevesen hittük volna, hogy a tavalyi feljutás után is ennyire erősek maradunk. NB2-es újoncként sorra vertük a fiatalabb játékosokkal teletűzdelt csapatokat. Sőt! Még az elsőosztályú brigádok ellen is tisztesen helytálltunk. A feljutás nem cél, de mint tudjuk, evés közben jön meg az étvágy, egy ilyen ősz után van miért jót remélni.

November 29-én péntek délután 15:30-kor a Vasas otthonában vívja meg idei utolsó bajnoki mérkőzését a Dunaújváros PASE felnőtt labdarúgó csapata. Piros-fehér fiaink jelenleg 32 ponttal, a Nyíregyháza mögött mindössze 3 egységgel lemaradva várhatják az előrehozott tavaszi szezon első fordulóját. A Szpari eddig gyakorlatilag végiglépett ellenfelein, kétségkívül az elmúlt hónapok legösszeszedettebb brigádját tisztelhetjük benne. A hétvégére prognosztizált hideg időjárás azonban okozhat még meglepetéseket.

Amennyiben Ajkán hazai siker születik, a PASE pedig legyőzi az angyalföldieket, a fellépő pontegyenlőség végett egyforma esélyekkel várhatnánk a folytatást.

Miközben a nem remélt feljutás gondolatán ábrándozunk, érdemes egy pillantást vetni a középmezőny keveredésére. A harmadik helyezett Siófok és a nyolcadik Zalaegerszeg között úgyszintén csak egy győzelemnyi pontkülönbség van. Az előzetes várakozások szerint nagy küzdelem vár a Balatoniakra, hiszen a Balmazújváros szintén az őszi dobogóra hajt. Míg a Gyirmót a Szolnokkal, addig a Békéscsaba a tatabányaiak ellen vívnak majd ki-ki meccset. A kezdeti hullámvölgyből kilábaló ZTE az utolsó Kozármisleny vendégeként jó eséllyel pályázhat a három pontra. A felsőház tehát sűrűsödni látszik, így egy jó téli igazolási periódust követően szinte bárki a két éllovas nyomába eredhet – bízzunk benne, hogy mi sem maradunk le a fegyverkezésben, és bár nem célunk a feljutás, hátha összejön.

Persze ne rohanjunk ennyire előre, hiszen vár még ránk 90 küzdelmes perc, a viharos pesti szürkeségben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 06:00, hétfő | Sport

Magyar-olasz - Rossi örökké emlékezetes mérkőzésre készül

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint örökké emlékezetes lehet a magyar labdarúgó-válogatott számára az olaszok elleni mérkőzés a Nemzetek Ligája hatodik, utolsó fordulójában.

2022. Szeptember 24. 09:01, szombat | Sport

Rossi: azt éreztem, túl korai a gól

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

2022. Szeptember 24. 08:58, szombat | Sport

Gulácsi: még szebb a siker, hogy Szalai lőtte a győztes gólt

A játékosok a csapatmunkát emelték ki elsődlegesen a magyar labdarúgó-válogatott németek felett aratott pénteki 1-0-s győzelmével kapcsolatban, és a gólszerző csapatkapitányt, Szalai Ádámot méltatták.

2022. Szeptember 23. 22:52, péntek | Sport

Szalai Ádám gyönyörű góljával Magyarország legyőzte Németországot és továbbra is csoportelső!

A magyar labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott a németek vendégeként Lipcsében a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, sikerével pedig biztosan a sorozat élvonalában marad.