Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Február 09. 06:41, vasárnap | Helyi
Forrás: Infodunaújváros

Oklevelesek és diplomások napja a Dunaújvárosi Főiskolán

Oklevelesek és diplomások napja a Dunaújvárosi Főiskolán

Sok hallgató számára vidáman kezdődik az év, hiszen már hetekkel ezelőtt tanúbizonyságot tettek rátermettségükről így most méltó keretek között vehették át február 8-án a diplomájukat, záróvizsga-igazolásukat.

Szombaton 10 órától kezdődött a rendezvény a főiskolai A épület sportcsarnokában. A Himnuszt követően a köszöntő, majd fogalomtétel következett.

A vendéglátó város nevében köszöntőt mondott Cserna Gábor polgármester, majd elismerték a főiskoláért kiemelkedő munkát végzetteket. Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott és Lee Sang Ill a Hankook Magyarország Kft, ügyvezetője is elismerésben részesült.

A főiskola önálló felsóoktatási képzési hely maradhatott, ez nem kis fegyvertény volt, amelyre széles összefogásra volt szükség.

A (volt) diákok mind másként élik meg a főiskolai évek lezárását. Egy aktuális végzős, gépészmérnök hallgatót, Princz L. Tamás jövőbeli elképzeléseiről kérdeztem.


Most végeztél, friss mérnök vagy, mik a jövőbeli terveid?

Elsősorban az iparba kipróbálni magam, a gyakorlatban is megtanulni az elméleti dolgokat. Szakmailag, fejlődni és karriert építeni. Emellett szeretnék tanulni még, mind iskolai formában, mind egyéb képzési formában. Úgy gondolom a munka, mely adódott, jó lehetőség pláne kezdőként. Egy iparban dolgozó 50-es éveiben járó hagyományőrző ismerősöm azt mondta, ne hagyjátok, hogy pályakezdőként a multik elbutítsanak, és elhitessék nem kell képezni magad. A GU-FÉM Kft., bár egy családias kis vállalkozás mégis, úgy gondolom nagy lehetőségeket rejt magában, ezért is vállaltam el a felajánlott pozíciót.

Sokat küzdöttél, hogy ilyen lehetőségekkel várjon Téged a NAGYBETŰS ÉLET?

Ha őszinte akarok lenni, nem. Inkább a munka talált meg engem. Ahol gyakorlatom töltöttem oda szállított be ez a cég, így kerültem szóba és került sor arra, hogy államvizsga másnapján már érdeklődtek irántam. Nyilván néztem több álláshírdetést, de az elsőt olyan előnyösnek tartottam, hogy úgy gondoltam megpróbálom.

Mire vagy legbüszkébb Alma Materedben eltöltött idő alatt?

Kissé elfogultan hangzik, de a hagyományőrzésre vagyok a legbüszkébb. Rengeteg mindent adott, számomra. Felerősítette a kitartásom, a szakmaszeretettem, rengeteg emberi kapcsolatra, barátságra tettem szert. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani, azoknak az igaz barátoknak, aki az évek során támogattak, mellettem álltak! Merem mondani, megváltoztatta az életem valamilyen szinten. Úgy gondolom, az összes eredmény gyökere ebben rejlett. Értem ez alatt a 2 Köztársasági ösztöndíjam, a szakmai versenyeket (pneumobil, poznani problémamegoldó verseny [első hely nemzetközi csapattal], tésztahíd építő vb. )

A jövő diplomásainak mit üzennél, mire figyeljenek?

Mindig szeressék, amit csinálnak és legyen örömük a szakmájukban. Tartsanak ki az Almamater-ük mellett, mert sokat ad ez a családias légkör. A selmeci hagyományokat pedig, ne ápolják, mert nem beteg. ÉLJENEK SZERINTE ÉS MERJÉK MEGÉLNI, mert, ahogy a nóta is tartja "Szép az ifjúság , boldog mindenkor , szép az ifjú kor, de múlandó". Sajnos pár nap múlva számomra is egy új élet kezdődik, elhagyom a szeretett Főiskolám falait, de "vissza térünk egyszer százszor, visszajövünk ha tudunk, felöltjük az aufunkkat, s barátok közt vígadunk..." Vivát, Selmeci hagyományok! :)

Princz L. Tamás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.