Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 29. 14:13, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Okostelefonra csábítják az időseket

Okostelefonra csábítják az időseket

Új okostelefon-szoftvert hoz forgalomba egy svéd telefongyártó, hogy az idősebbek számára megkönnyítse a mobilinternet használatát.

A készülék a svéd Doro cég terméke. A telefonnak nemcsak érintőképernyője van, hanem kicsúsztatható billentyűzete is, és a Google népszerű Android szoftverének adaptált változatát futtatja – számolt be kedden a The Daily Telegraph online kiadása.


A cég az Experience (tapasztalat) nevet adta az új fejlesztésnek, amely megkönnyítheti az idősek bekapcsolódását a mobilinternet-forradalomba. Az új szoftvert a Doro a mobilipar éves összejövetelén Barcelonában mutatta be, ahol a mobilágazat nagyágyúi, így a HTC, a Nokia és a Sony is egy sor újdonsággal állt elő.

A Doro szoftverét más androidos készülékre is lehet installálni. A vállalat szerint az Experience „nyűgmentes” felhasználást garantál, jól elhelyezett, nagy és érthető ikonokkal. A szoftverrel a készüléket az idős felhasználó vagy gondozója az internet segítségével is kezelheti. Egy Facebook-verzió pedig abban segít, hogy megkönnyítse az idősek számára a családdal való kapcsolattartást – ismertette a Telegraph.co.uk.

A Doro szerint az Experience csökkentheti a digitális megosztottságot az idős és a fiatal felhasználók között. A brit statisztika például azt mutatja, hogy már az angolok felének van okostelefonja, az idősebbek azonban nehezebben barátkoznak meg vele. „A szenior közönség összességében egyre jobban érdeklődik a technika iránt, és olyan okostelefont akar, amelyet használni tud” – fogalmazott a World Mobil Congress során Jerome Arnaud, a Doro vezetője.

Más telefongyártókat is foglalkoztatja az idősebb korosztály kérdése. A közelmúltban került a piacra egy iPhone-alkalmazás, amely méri a vérnyomást. A Fujitsu – egyelőre csak Japánban hozzáférhető – készülékei pedig ugyancsak felkarolták a vérnyomás és a vércukorszint megfigyelését, és lépésszámlálóként is működnek, hogy a felhasználó ellenőrizni tudja teljesítményét.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.