Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 29. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Olcsóbban árulják a külföldi tejet, mint a hazait a multiláncok

Olcsóbban árulják a külföldi tejet, mint a hazait a multiláncok

Megkerülik a multiláncok a hazai jogszabályokat. Ez az oka annak, hogy az egyenlő árrés alkalmazását előíró új törvény ellenére továbbra is jóval olcsóbban árulják a külföldi tejet, mint a hazait.

Megkerülik a multiláncok a hazai jogszabályokat. Ez az oka annak, hogy az egyenlő árrés alkalmazását előíró új törvény ellenére továbbra is jóval olcsóbban árulják a külföldi tejet, mint a hazait – írja a Magyar Nemzet. Egy liter ultrahőkezelt, másfél százalékos zsírtartalmú akciós magyar tej 135 forintba, a szlovák pedig 119 forintba került a minap az egyik multinacionális kereskedelmi lánc üzleteiben.

Annak ellenére fennállt ez az árkülönbség, hogy az Országgyűlés a nyár elején elfogadta a tisztességtelen piaci magatartásról szóló törvény módosítását. E változtatás előírja, hogy a kereskedők már nem rakhatnak nagyobb hasznot a hazai termékekre, és kevesebbet a külföldiekre. Fórián Zoltán, az Agrár Európa Kft. üzletág-igazgatója azt mondta, több hónapig tartó vizsgálatot követően azt állapították meg, hogy semmi sem indokolja a hazai és a külföldi dobozos tejek közötti árkülönbséget. Az teljesen bizonyos, a magyar tejtermelők nem adják drágábban az árut, mint a környező országok gazdálkodói. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet legfrissebb adatai szerint az elmúlt hónapban a termelők literenként 79 forintot kaptak a tejért, ami az előző hónaphoz képest három százalékkal volt kevesebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.