Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. November 07. 16:04, péntek | Helyi

Önkormányzat kontra DVCSH avagy Mr. és Mrs. Smith

Önkormányzat kontra DVCSH avagy Mr. és Mrs. Smith

A csütörtöki néhány órás (áramszünet miatt) bezárásra és önkormányzati közleményre a DVCSH is reagált.

A közleményt a társaság a saját honlapjára tette fel. Tájékoztatásul és emlékeztetőül az Önkormányzat csütörtöki közleménye:

"Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata tudomással bír arról, hogy a mai napon a DÉMÁSZ megszüntette az áramszolgáltatást a Fabó Éva Sportuszodában, a DÉMÁSZ és a DVCSH Kft. között fennálló fizetési meghagyás miatt. A DÉMÁSZ októberben jelezte önkormányzatunk számára, hogy amennyiben a DVCSH Kft. kintlévőségét nem rendezi a cég felé, megszünteti az áramszolgáltatást az uszodában. Ezért Cserna Gábor polgármester valamint Szepesi Attila gazdasági alpolgármester tárgyalásokat folytatott annak érdekben, hogy a kialakult helyzetet rendezze. Azonban a DVCSH Kft. többszöri határidő módosítás valamint felszólítást követően sem rendezte kintlévőségét a DÉMÁSZ irányába, ezért tette meg az áramszolgáltató a szükséges intézkedéseket.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kialakult helyzetre tekintettel Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a mai nappal úgy határozott, felmondja a DVCSH Kft-vel kötött uszodaüzemeltetési szerződést, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az uszoda mielőbb fogadhassa a látogatókat."

Erre érkezett a válasz a pénteki nap folyamán a DVCSH Kft. részéről, amelyben cáfolta az adósságrendezési kezdeményezést, miszerint Cserna Gábor polgármester tárgyalásokat folytatott ez ügyben a DÉMÁSZ-szal. Továbbá nyilvánosságra hozta a DVCSH Kft. felé fennálló Önkormányzati tartozásokat is. A közlemény tartalmazta azt is:

"Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a város összes közintézményének távhő, víz-csatorna és szennyvíztisztítás számláit több mint másfél éve nem fizeti meg társaságunk számára, közműdíj fizetési kötelezettségének – általa vélhetően jól definiált, de nem közölt cél érdekében – szándékosan nem tesz eleget. Elismert tartozása meghaladja az 500 millió forintot „vitatott” tartozása meghaladja az 1 milliárd forintot." Majdt kitér arra, hogy a helyzet rendezésére nem volt hajlandó sem a polgármester, sem az alpolgármester.

Az állóháború már egy ideje folyik a DVCSH két tulajdonosa között. Egyik a Pomázi Csaba érdekeltségi körébe tartozó Energott Kft, a másik az önkormányzat részéről a DVG Zrt . Az első összecsapás az ügyvezető választás körül alakult ki. A nézeteltérés arról szólt, hogy Pikóné Perjési Irén mandátumának lejártát követően ki jelöljön ügyvezetőt. A cég alakulásakor elfogadott társasági szerződése bár az önkormányzatnak többségi tulajdona van (51%) de a kisebbségi tulajdonosnak adta át az ügyvezető kinevezési jogát. Ezen próbáltak most változtatni, de sikertelenül. Ezt a menetet Pomázi Csaba nyerte, de az önkormányzati tulajdonosa ez ellen bírósághoz fordult. Majd revansként Pomázi Csaba nem fűtötte be polgármesteri hivatalt, aztán mégis, ezen ponton ő fújt visszavonulót. ( 1:1)

Most az áramszolgáltató is bekapcsolódott a történetek folyamatába. Nyilvánvaló, hogy itt nem a tartozásokról, s ezek mértékéről van szó, hanem klasszikus hasonlattal élve, egy alaposan megromlott "házastársi viszonyról". Itt a bontóper közeli állapotoknak lehetünk a tanúi, nyilvánvaló, hogy a Fidesz vezette ökormányzat meg kíván "szabadulni" Pomázi Csabától, aki ezt nem szeretné, legalábbis nem olcsón.

Most már a nászajándék összetörésénél tartanak, és ahogy olvastuk, már az önkormányzat kezdeményezte is a bontópert. Hogy hogyan és miként folytatódnak a dolgok, az még egyelőre megjósolhatatlan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.