Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 22. 18:09, csütörtök | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

Önkormányzati elismerés

Önkormányzati elismerés

Városunk mai közgyűlésén az önkormányzati jutalomban részesültek kézilabdázóink.

A közgyűlés egy rendeletének értelmében pénzjutalomban részesítette EHF-kupagyőztes akadémiánk sportolóit, sportszakembereit. Az önkormányzat jutalmát ünnepélyes keretek között adták át a ma délelőtti közgyűlés elején. A közgyűlési méltatás szerint a 2011-ben alakult akadémiának az eltelt évek alatt mutatott teljesítményére és küzdőszellemére méltán lehet büszke városunk. Ez év májusában a DKKA 29-21-re győzte le a német Metzingen csapatát a női kézilabda EHF Kupa döntőjének visszavágóján, így 55-49-es összesítéssel elhódította a trófeát. A Veszprém Arénában több mint négyezer ember előtt játszott a csapatunk, öregbítve ezzel városunk jó hírnevét.

Az eredményes szereplés, és a sikeres szakmai munka elismeréseként a közgyűlés pénzjutalomban részesítette az EHF Kupa győztes DKKA – Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. sportolóit és sportszakembereit.
Az akadémia nevében Radulovics Bojana szakmai igazgató, valamint Szemenyei István ügyvezető vette át az elismerést Cserna Gábor polgármestertől. A díjazottak tiszteletére Izsák Máté, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke mondott pohárköszöntőt.

Érthető büszkeséggel nyilatkozott az ünnepség után Szemenyei István, akadémiánk ügyvezetője, aki szerint az elismerés további sikerek elérésére is sarkallhatja a csapat tagjait.
"Dicsőségről, sikerről megemlékezni mindig nagyon jó, mert erőt merít belőle az ember, s ha ehhez az emlékezéshez elismerés, jutalom is párosul, ráadásul a város elsőszámú testületétől, a közgyűléstől, az mindenképpen megdobogtatja az ember szívét és újabb sikerek elérésére inspirálja. A dunaújvárosi közvélemény szeretetét és biztatását egyfajta módon tudjuk meghálálni, csupaszív, harcos játékkal, amely egyébként úgy gondolom, hogy alapvetően jellemzi ezt a társaságot. Nehéz bajnokság elé nézünk, jelentősen átalakult és megerősödött csapatok fenik ránk a fogukat, bizonyára lesznek rosszabb periódusok is, de egyvalamiből nem engedhetünk soha, egyetlen percre sem, ez pedig a feltétel nélküli küzdelem, a csupaszív játék, a DKKA mezének büszke viselete – fogalmazott ügyvezetőnk.

-főoldali kép forrása: dunaujvaros.com/Sándor Judit felvétele-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.