Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 02. 13:36, péntek | Helyi

Óriási sikerrel zárult az Ifjúsági Futsal "NE MARADJ OTTHON!" Torna

Óriási sikerrel zárult az Ifjúsági Futsal

Több, mint százhatvanan rúgták a bőrt

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) 2014. május 1-jén Ifjúsági Futsal Tornát rendezett a társadalmi integrációt segítő és drogprevenciós célú komplex programok megvalósítása Dunaújvárosban a TÁMOP-5.2.5.B-10/2-2010-0023 számú projekt keretében. A felhívásra 12 csapat nevezést tudták elfogadni a szervezők, így több mint 160 sportoló vehette birtokba a Dunaújvárosi Főiskola gyönyörű sportcsarnokát. A torna rendezője a DLSZ meggyőződése, hogy a sport, a labdarúgás prevenciós eszköz, mert a sporton keresztül a fiatalok értelmet találnak mindennapjaikban és a labdarúgás megfelelő alternatíva a káros szenvedélyekkel, így a drogfogyasztással szemben is. Ezen a napon tehát a sportot előtérbe helyező fiatalok küzdöttek meg egymással, példát mutatva az egészséges és tartalmas élet megvalósításában. A reggel 8 órakor kezdődő csatározások remek mérkőzéseket hoztak. Délután 17 órára alakult ki a legjobb nyolc csapat mezőnye, ahol egyenes kieséses rendszerben dőlt el, melyik négy együttes fordul a célegyenesbe és jut az elődöntőbe. 18.30-ra az érdemi kérdések megválaszolásra kerültek: a „Boca Juniors" elnevezésű formáció a Hild Kollégium csapatával, míg a másik ágon az „Ügyetlenek" alakulata a Dunaújvárosi Főiskola gárdájával csaphatott össze a „Final Fourban". Kiélezett küzdelemben meglepetésre az addig remeklő „Ügyetlenek" vereséget szenvedtek (2:1) így „csak" a bronzéremért szállhattak a folytatásban harcba, míg a Hild Kollégium ifjú játékosai 3:1 arányban diadalmaskodva várhatták a döntőt. A dobogó harmadik fokára végül az „Ügyetlenek" kapaszkodtak fel miután két vállra fektették a „Boca Juniors"-t (8:0), míg a nagyszerű finálé a Hild-es fiúk magabiztos győzelmét hozta. (Hild Kollégium – Dunaújvárosi Főiskola 6:2) A jó hangulatú sportnapot hetesrúgó verseny tette még színesebbé, melyet az egykori kiváló labdarúgó Balaskó Iván nyert meg, ebben a versengésben ugyanis nem volt korhatár. A négyes döntő résztvevői, valamint a különdíjasok megérdemelt jutalmaikkal zárták a napot, de mindenki nyert azzal, hogy részt vett ezen a sportos rendezvényen, mozgással, focival és jó hangulattal demonstrálva az egészséges életmód mellett.

Orbán Ferenc, a Dunaújvárosi Főiskola csapatának vezetője:
Első DLSZ Futsal kupa részvételünk után csupa pozitív tapasztalattal gazdagodtunk, nagyon örültünk, hogy május 1-jén volt lehetősége a fiataloknak sportolásra. Kiváló volt a szervezés, kevés tornán találkozni ilyennel, a megfelelő pálya, étel, frissítő biztosítása mind-mind emelték a torna színvonalát. Kemény, hajtós mérkőzések jellemezték a tornát, a nézők sok káprázatos gólt láthattak. Sajnos a döntőt elveszítettük, de büszke vagyok az egész napos teljesítményünkre! Gratulálok a szervezőknek! Gratulálok a csapatomnak!

Zemankó Zoltán, a DF Green PET Futsal Club szakosztályvezetője:
Örömmel tettünk eleget a DLSZ felkérésének, hogy legyünk részesei az Ifjúsági futsal tornának. Azt gondolom, hogy minden olyan rendezvényre, amely a futsal sportot megismerteti, szélesebb körben propagálja, szüksége van Dunaújvárosnak. Ez is egy ilyen nagy jelentőséggel bíró rendezvény volt. A nevezett csapatok létszáma azt bizonyítja, hogy ennek a labdarúgó szakágnak van létjogosultsága, sőt ettől talán sokkal több is. Remek hangulat, parázs, de sportszerű mérkőzések jellemezték a tornát. Úgy érzem, hogy a tegnapi napon Mindenki győztes volt. Sok-sok tehetséges fiatalt is láttam, akik úgy gondolom, még sokra vihetik a futsal sportban. Nem titkolom néhányukkal én is beszélgettem, picit kíváncsiskodva van-e kedvük versenyszerűen űzni a futsalt.

VÉGEREDMÉNY:
1. HELY HILD KOLLÉGIUM
2. HELY DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA
3. HELY ÜGYETLENEK
4. HELY BOCA JUNIORS

KÜLÖN DÍJAZOTTAK:
JÁTÉKOS OROSZI KRISZTIÁN (ÜGYETLENEK)
KAPUS FARKAS ZOLTÁN (DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA)
GÓLKIRÁLY MAZÁN BALÁZS (HILD KOLLÉGIUM)
DÖNTŐ JÁTÉKOSA PLETSER ZOLTÁN (HILD KOLLÉGIUM)
7-ES RÚGÓ BAJNOK BALASKÓ IVÁN

Címkék: dlsz, futsal, torna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.