Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. December 13. 14:02, péntek | Helyi

Örömöt vittek az otthon lakóinak

Örömöt vittek az otthon lakóinak

Harmadik alkalommal szerveztek szeretethetet a Bercsényi úti Jószolgálati Otthonban.

A hétfőtől péntekig tartó programsorozat keretében önkéntesek látogattak az intézménybe, hogy előadásaikkal örömet szerezzenek az ellátottak számára.
A már hagyományos nyári önkéntesek hetét alapul véve, három éve, karácsony előtt szervezték meg az első hasonló rendezvényt az otthonban. A cél az volt, hogy minél több élményt tudjanak adni az ellátottaknak. A szervezők idén is arra törekedtek, hogy mozgalmas és érdekes műsorral lepjék meg őket. Zenével, tánccal és kreatív foglalkozásokkal készültek az önkéntesek és az otthon dolgozói a Szeretethétre.
– A gondozottaknak nagyon fontosak ezek a programok, főleg így az ünnepek előtt. Ez nemcsak egy közösség, hanem egy nagy család, amely az összetartozáson alapszik – mondta Klép Tamás, az intézmény szabadidő-szervezője.
Olyan önkénteseket hívtak el, akik már korábban is ellátogattak az otthonba, és régi ismerősként köszönthették egymást a lakókkal. Emellett odafigyeltek a gondozottak igényeire, kéréseire is. A 38 ellátottból több mint húszan nem tudnak sehová sem menni, nincsenek hozzátartozóik, így a karácsonyt is ott töltik.


– Nekik olyan élményt, és olyan hangulatot igyekszünk teremteni, amivel feledtetni tudjuk azt, hogy árván, egyedül vannak a világon. Nagyon sok munkánk van abban, hogy ne csak az ajándékokat várják. Itt a közösségi élmény sokkal többet jelent. Szeretjük őket, és gondoskodunk róluk – hangsúlyozta Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány igazgatója. Az előadásokon kívül természetesen személyes ajándékkal is meglepnek mindenkit. A péntek estig tartó Szeretethéten többek között Pálfalvi Janó meséi, a Bánkis zenekar, Kárpáti Gábor gitáros estje, Tóth Boglárka, és a Digitál előadása hozott, hoz egy kis örömet a Jószolgálati Otthon lakóinak életébe.

(P.A.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.