Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Augusztus 29. 10:49, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Oroszországban ketten is felgyújtották magukat egy nap alatt

Oroszországban ketten is felgyújtották magukat egy nap alatt

Egy nap leforgása alatt ketten is felgyújtották magukat Oroszországban, és mindkét demonstratív öngyilkossági kísérlet bírósági épületnél történt - jelentették a csütörtöki orosz lapok.

A katonaságtól bocsájtották el azt a férfit, aki Moszkvában, a legfelsőbb bíróság épülete előtt gyújtotta fel magát. Az eset szerdán történt az orosz főváros központjában, a Új Arbat sugárúthoz közeli Povarszkaja utcában. Az őrnagy életét a közelben szolgáló rendőrök mentették meg, gyorsan eloltva a lángokat, de testfelületének mintegy 30 százaléka így is megégett.
Az önégető az orosz hadsereg Krasznojarszki területen lévő légvédelmi egységénél szolgált korábban, de létszámcsökkentésre hivatkozva elbocsájtották, ezért a bíróságokon kereste az igazát. Hiába döntöttek azonban a javára, a légvédelmi erőknél nem találtak számára megfelelő beosztást és szolgálati helyet.
A Komszomolszkaja Pravda című orosz napilapnak az őrnagy ismerősei elmondták: a férfi gyakran hangoztatta, hogy mindenütt jelenlévő korrupció miatt nincs esély arra, hogy elnyerjék büntetésüket a szerinte igazságtalan ítéleteket hozó bírák és az ügyben felelősséget viselő magas beosztású katonatisztek.
Szerdán a Rosztovi területi bíróság épületében is megpróbálta felgyújtani magát egy férfi, mert nem értett egyet a válóperében hozott ítélettel. Feleségével megegyeztek a vagyonmegosztásban, de kiskorú gyermekük elhelyezésében nem tudtak megállapodni.
Az elkeseredett férfi több üvegben benzint és kerozint csempészett be a bíróságra. Ahogy azonban meggyújtotta a magára locsolt gyúlékony anyagokat, a tűzjelző berendezés működni kezdett, és a bírósági alkalmazottak el tudták oltani a lángokat. Így azt is megakadályozták, hogy a férfi testére erősített petárdák felrobbanjanak.
A rosztovi önégetőt másod-és harmadfokú égési sérülésekkel vitték kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.