Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Szeptember 30. 08:49, péntek | Helyi

Országos Könyvtári Napok - színes programkavalkád

Országos Könyvtári Napok - színes programkavalkád

Ökoteszt, nagy könyves beavatás, könyvbemutatók, mesedélután - csak néhány program az Országos Könyvtári Napok dunaújvárosi programkínálatából.

Amnesztia héttel, folyóirat árusítással indul az Országos Könyvtári Napok. Egészen október 3.-9.-ig lehet újságokat vásárolni.

Játékos környezetvédelem, ökoteszt a Gyerekkönyvtárban és egy érdekes előadás 18 órakor a Felnőttkönyvtárban - Tari Annamária: X, Y, Z gereációk és az olvasás címmel tart előadást október 4-én, kedden.

A szerda a könyvválasztás napja. Nagy Könyves Beavatáson és Olvasópróbán vehetnek részt a fiatalok, 16 órától pedg egy rendhagyó történelem óra keretében tudhatnak meg többet az aradi vértanúkról Baksa Lászlótól a Gyerekkönyvtárban.

Csütörtökön (október 6.) különleges könyvekkel ismerkedhetünk meg a Gyerekkönyvtárban, 16 órakor pedig a Szalki-sziget fotópályázat eredményhirdetése, illetve a kiállítás megnyitójára kerül sor. Éberhardt Béla 17 órától tart előadást Sziget és város. A Szalki-sziget 1950-től napjainkig - A mi szigetünk című könyv bemutatója apropóján.

Péntek a Könyvtári legek napja. A Gyerekkönyvtárban kerül bemutatásra Kálnay Adél: Embermesék, tündérmesék című könyve, majd 16 órától Mesedélutánon vehetnek részt kicsik és nagyok a Béke Fiókkönyvtárban, ahol a téma a környezetvédelem lesz.

Szombaton, október 8-án a Cimbora Ösvényen barangolhatunk végig, szabadtéri játékok és mesedélután is várja még a gyermekeket.

Vasárnap is élni fog a könyvtár, a Könyves Vasárnap keretében ingyenes iratkozhatnak be a könyvtárba, a Gyerekkönyvtárban családi programokkal várják szülőket és gyermekeiket, ahol kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, 9 órától Veréb Judit vezetésével egy Ringató foglalkozást rendeznek, 10 órakor pedig zene költözik a csendes könyvtárba - kreatív zenei foglalkozást tarta Ferge Béla zenepedagógus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.