Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 31. 16:09, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Országos tisztifőorvos: az egyéni felelősségnek óriási szerepe van ezekben a napokban

Országos tisztifőorvos: az egyéni felelősségnek óriási szerepe van ezekben a napokban

Az egyéni felelősségnek óriási szerepe van ezekben a napokban - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília hangsúlyozta: a kórházak terhelését, az elhunytak számát, a súlyos megbetegedések előfordulását úgy tudjuk megelőzni, hogy nem fertőződünk meg. Ez a korlátozások betartásával lehetséges.

Hozzátette, a kórházakban heroikus küzdelmet folytatnak, mindenkinek kötelessége mindent megtenni azért, hogy csökkentse az egészségügyi ellátó rendszer terheltségét.

Ismertette: kedden 6700 új fertőzöttet regisztráltak, 302 beteg elhunyt, a kórházakban 12 346 koronavírusos beteget ápolnak, és 1492-en vannak lélegeztetőgépen.

"Szeretnénk abban reménykedni, hogy vakcinációnak és a fegyelmezettségnek köszönhetően minél előbb el tudjuk érni a járvány tetőző szakaszát, és arról el tudunk mozdulni" - mondta.

Közölte, hogy ennek érdekében már kétmillió 11 ezren kapták meg legalább az első védőoltást, ami a lakosság 20,5 százalékát jelenti, ez rendkívül jó eredmény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.