Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 17. 08:59, kedd | Belföld
Forrás: MTI - ILLUSZTRÁCIÓ: MTI

Országszerte tombolt a szél, Nógrádban fa dőlt egy iskolára

Országszerte tombolt a szél, Nógrádban fa dőlt egy iskolára

Rádőlt egy fenyőfa a hétfő éjszakai viharban egy iskolára a Nógrád megyei Ecsegen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a vihar miatt országszerte húsz épületben keletkezett kár, családi házak, melléképületek tetejére dőltek fák, vagy a szél bontotta meg a házak tetejét.

A Nógrád megyei Palotáson az Ady Endre úton családi házra dőlt egy fa - tették hozzá.

Mint írták, több helyen is szünetelt az áramszolgáltatás, miután a kidőlt fák elszakították az elektromos vezetékeket, kidöntötték a villanyoszlopokat.

A tűzoltók és a szolgáltatók folyamatosan dolgoztak, így szinte mindenhol helyreállt az áramellátás, csak néhány fogyasztási helyen nincs áram.

Közölték azt is, hogy a vasárnapi és a hétfői vihar miatt eddig 448 tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

Viharkárok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Erős szél kíséri az átvonuló hidegfrontot az ország nagy részén, különösen Sajópüspöki és Bánréve térségéből kérték sok esetben a tűzoltók segítségét - írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden reggel.
Sajópüspökiben, a Rákóczi Ferenc utcában lakóházra dőlt három fenyőfa, amelyek elektromos vezetéket is leszakítottak. A Hősök terén az erős szél gyökerestül kicsavart a földből egy fát, amely rádőlt a villanyvezetékre.

Kidőlt fa és leszakadt elektromos vezeték nehezítette a közlekedést a 26-os főúton, Bánréve térségében. Bánréve Kossuth Lajos utcájába is riasztották az ózdi hivatásos tűzoltókat, ahol villanyvezetékre dőlt egy fa.

Serényfalván, az Ady Endre úton egy nagy méretű fa kettétört, és megrongálta egy családi ház tetőszerkezetét.

Mikóházán, a Rákóczi Ferenc utcában villanyvezetéket szakított le egy faág, amely több kerítésre rádőlt. A tűzoltók az áramszolgáltató munkatársaival közösen dolgoznak a helyszínen. A megye tűzoltóegységei dolgoznak a károk felszámolásán - írták.

Fákat döntött ki, ágakat tört le a vihar Budapesten

Már tart a viharkárok felszámolása Budapesten is: főleg kidőlt fák és letört ágak miatt riasztották a tűzoltókat a fővárosban.
A III. kerületben a Zápor utcában, a XIV. kerületben a Csertő utcában, a IV. kerületben a Káposztásmegyeri úton és a XI. kerületben a Nándorfejérvári úton autókra, a IV. kerületi Nádor utcában úttestre, a Szent László téren vezetékre és járdára dőlt fa a hétfő éjszakai viharban.

A IV. kerületben, az Istvántelki úton egy épület bádoglemezét bontotta meg a szél.

A IX. kerületben, a Nagyvárad téren egy fa kettéhasadt, és egy földszintes épület tetejére dőlt.

A III. kerületben, a Római-parton távközlési vezetékeket rongált meg egy leszakadt faág - áll a közleményben.

Címkék: kár, szél, vihar, viharkár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.